Nu pot sa nu ma abtin si sa nu spun ca in momentul de fata ma aflu in cam a doua ipostaza in care un ciclu de evenimente oarecum asemanatoare m-au pus intr-o stare de inconfort, proasta dispozitie si un sir de ganduri care duc la o stare de suparare si care ma fac sa simt nevoia de a imi distrage atentia cu ceva care sa ma faca sa zambesc.

Nu stiu daca pot merge pana acolo incat sa spun ca vorbim despre acel termen psihologic numit trauma, dar cu toate astea nu stiu daca exista oameni care sa nu fie sensibili la imaginile vazute. Si cu toate astea, avand mintea mai clara acum, realizez ca socurile mele nu sunt asa de intense precum ale altora.

Vi s-a intamplat tuturor sa asistati la diverse evenimente care va vor ramane in memorie toata viata ! Nu vorbesc de cele familiare, memorabile... ci de acele momente neobisnuite in care exclamati : "Nu pot sa cred ceea ce vad"...

Ma intreb uneori daca ar fi fost bine daca ar fi existat o metoda de a uita sau sterge definitiv unele amintiri care pe unii din noi ne marcheaza. Daca ati face un exercitiu de imaginatie ca si mine, cel mai probabil , aceste amintiri au legatura cu ceva tragic.

Si cu toate astea exista unele intamplari sau imagini care se zice ca te-ar face sa fi mai calit, mai dur... as prefera sa le zic acele momente care te trezesc si mai mult din lumea care o credeai normala , si care de fapt se dovedeste ca nu e asa. Mai pe scurt daca esti o persoana sensibila la unele imagini as spune ca in momentul in care esti pus fata in fata cu o anumita situatie la care trebuie sa reactionezi intr-un anumit fel ajungi la un soi de maturitate.

Se pare insa ca sunt oameni mai destepti ca noi care se folosec de reactia la un soc vizual pentru a incerca sa ne manipuleze. Cei drept unii o fac in scopuri caritabile. In cele mai multe cazuri de astfel de practici e vorba de sfaturile unor medici catre mase in incercarea lor de a limita consumul unui anumit produs, fie ca e o campanie antifumat sau pentru reducerea consumului de alcool sau droguri. Totodata fie ca vorbim de campanii de constientizare a pericolului neatentiei la volan, viteza excesiva sau nepurtarea centurii de siguranta, trebuie sa recunoastem ca socul vizual este metoda prin care un mesaj este trimis cat mai bine.

Iata un mic exemplu:



Care dintre videoclpuri te-a impresionat cel mai tare ? Au avut efect ?

Revin acum la o fraza de mai sus... pana la urma e bine sa retinem unele socuri vizuale pentru a le avea ca lectie si a invata.