Grila de toamna ale canalelor din ograda trustului MediaPro a venit cu mai putine productii proprii ca niciodata. Pentru prima data din 2004, ACASA TV nu va difuza nici o telenovela romanesca. În schimb, grila de la Acasă e plină de telenovele sudamericane, pe care cei de la ACASA le recomanda ca fiind de top.

Singurul serial românesc pe care îl vom vedea, anul acesta, la posturile Mediapro, este Pariu cu viața, care a inceput la Pro TV luni, 12 septembrie, de la ora 20.30 și va fi difuzat săptămânal (câte 2 episoade în fiecare luni). Marea majoritate a actorilor ce au jucat in telenovelele de la ACASA se regasesc in distributia noii productii, asa ca firesc era sa apara intrebarea de ce serialul nu a fost difuzat pe acasa.


Intr-un raspuns dat pentru paginademedia.ro, Ruxandra Ion, director general ACASA TV spune ca noua productie "este un serial, și nu o telenovelă, și pentru că nu corespunde profilului postului Acasă. Este mult mai potrivit la Pro TV".

Intrebata de ce nu a fost realizată și o nouă telenovelă românească pentru Acasă, Ruxandra Ion a declarat:
Pentru că este un an greu și avem nevoie de un respiro. Anul viitor cu siguranță vom face o nouă telenovelă românească..
Pariu cu viața este un serial muzical românesc despre un grup de tineri, elevi la o școală de muzică din București, comparat cel mai des cu celebrul serial Glee din SUA.
“Pariu cu viata” pe scurt: 20 de tineri talentati si plini de viata, actori consacrati, o echipa de regizori talentati, o echipa de profesionisti care si-a dovedit, cu fiecare proiect, valoarea. La toate acestea se adauga mii de ore de repetitii, sute de costume, zeci de ore petrecute in studioul de inregistrari.