Daca ai ajuns din intamplare pe un site si ai observat ca pe acesta sunt postate actualizari de pe Twitter probabil te-ai intrebat cum poti obtine si tu una. Daca nu esti cunoscator in ceea ce priveste acest serviciu, haideti sa aflam ce este el.

Cuvântul twitter este un cuvânt englez cu traducerile pălăvrăgeală, agitație, freamăt, și pronunția /ˈtwi.təʀ/, v. AFI. Desemnează atât un sit web fondat în 2006 care permite scrierea și transmiterea de mesaje de maxim 140 caractere (litere) prin Internet, cât și compania care oferă acest serviciu de tip „rețea socială”.

Twitter, este uneori descris ca fiind "SMS-ul Internetului". Nu este clar care este numărul utilizatorilor, deoarece compania twitter nu-l face public, dar se estimează că în 2008 au fost circa 4-5 de milioane, iar la mijlocul lui 2009 circa 20-25 de milioane de utilizatori.  Utilizatorii pot trimite și primi tweet-urile (mesajele de pe situl twitter) prin SMS sau prin aplicații client precum "Tweetie", "Twiterrific", "Twitterfon", "TweeetDeck" sau "feedalizr". Utilizarea prin Internet este gratuita, dar cea prin SMS este uneori contra cost.

Asadar din prezentarea oferita de Wikipedia ai aflat ca vorbim tot despre o retea de socializare pe care o poti folosi pentru a iti promova site-ul. Pentru a adauga o casuta de actualizari Twitter pe site-ul/blogul tau este necesar sa ai un cont pe acest site si evident un numar de prieteni care au ales sa va urmareasca actualizarile (asta daca dorim ca acest lucru sa fie cat mai util pentru site-ul nostru).

Pentru a va adauga o casuta Twitter pe site-ul dumneavoastra trebuie sa accesati Site-ul Twitter dedicat dezvoltatorilor. De acolo puteti selecta trei optiuni:

  • Tweet Button : adica butonul tweet pe care il puteti posta pe site-ul dumneavoastra si pe care utilizatorii site-ului il pot folosi pentru a distribui linkul pe care l-au vizitat pe contul lor
  • Tweet Follow: adica butonul unde veti introduce numele dumneavoastra de utilizator pentru a va promova contul in randul vizitatorilor si a obtine astfel mai multi urmaritori (followers)\
  • Web Intents: pentru interactionarea in mod direct cu fanii dumneavoastra.