Nu mai este nici un secret pentru multi dintre noi ca romanilor le place sa socializeze. De la Hi5, Netlog, Myspace, Neogen pana la Facebook nu a fost decat un simplu pas. Retelele de socializare sunt in ziua de azi un mijloc important de comunicare cu vizitatorii dumneavoastra sau chiar si pentru potentialii clienti.

Despre primele retele de socializare nu putem spune ca au ceva special in ceea ce priveste administrarea unei pagini speciale pentru fani, insa Facebook este o cu totul alta poveste. Unul din cele mai populare site-uri din lume , cu peste 800 de milioane de utilizatori inregistrati, dintre care 3.5 milioane sunt romani are o sectiune speciala dedicata pentru acele persoane care doresc sa isi promoveze mai bine site-ul.

Pentru a iti creea o pagina de fani pe Facebook ai nevoie in primul rand de un cont pe aceasta retea de socializare. Odata logat in cont trebuie sa accesezi pagina ACEASTA.
Asa cum vedeti in imagine sunteti pus sa alegeti la ce anume se refera pagina pe care o creati. In functie de ce anume selectati veti avea de introdus anumite date. Primul pas este cel al informatiilor de baza, in care va sunt solicitate de exemplu selectarea unei categorii, nume de utlizator (acesta poate fi editat numai dupa ce strangeti 25 de like-uri pe pagina dumneavoastra.) De asemenea veti completa informatii suplimentare precum informatii despre afacere, descriere, pagina web, data lansarii, program de functionare, adresa etc.
Toate aceste informatii sunt necesare pentru o mai buna pozitionare in directorul de pagini al Facebook.


Dupa ce ati parcurs toti acesti pasi veti trece mai departe la incarcarea unei poze de profil, configurarea unei casute like pe care o veti pune pe site si de asemenea managamentul aplicatiilor de pe peretele paginii. Singurele lucruri pe care le mai aveti de facut este sa postati pe perete informati, poze, fotografii, linkuri si sa va promovati pagina.

Cum adaug o casuta like pe pagina mea?

Instalarea pe site-ul/blogul dumneavoastra al unei casute like se face accesand pagina http://developers.facebook.com/docs/plugins/ . In aceasta pagina veti observa posiblitatea alegerii mai multor optiuni. In cazul nostru vom selecta LIKE BOX. Pentru configurarea corecta a acestei casute , in sectiunea Facebook Page URL  veti introduce adresa de Facebook a paginii dumneavoastra. Apoi veti putea opta daca doriti sa fie afisate persoanele care au dat like, ultimele postari de pe perete sau headerul casutei.

Dupa ce veti termina de selectat si setat cu optiunile dorite, tot ce mai trebuie facut este sa dati pe butonul Get Code si sa copiati unul din codurile date, de preferat varianta iframe.

Ce este butonul like ?
Va veti intreba probabil la ce este util un buton like. Ei bine, raspunsul este simplu, butonul like al celor de la Facebook, permite utilizatorilor retelei de socializare sa impartaseasca cu ceilalti prieteni din retea articole sau linkuri care le-au placut. Pentru a ii determina sa faca acest lucru trebuie sa instalati in site-ul dumneavoastra. Pasii pentru a obtine acest buton sunt ca si cei de la casuta like, numai ca veti selecta LIKE BUTTON.

La pasul 1, in sectiunea URL TO LIKE veti introduce linkul paginii dumneavoastra pe care vreti ca vizitatorii dumneavoastra sa il aprecieze. De asemenea puteti sa va "jucati" si cu optiuni de marire, culoare, font etc. Ca si la casuta like va trebui apoi sa dati pe butonul get code si sa copiati codul generat, pe care il veti introduce in site-ul dumneavoastra.