Nu stiu cati dintre voi tin minte acele vechi sloganuri care ne anuntau cine stie ce oferte la diverse magazine care sunau ceva de genul : "Lume, lume.....", eu unul am senzatia ca cineva a umblat luni bune in tot orasul Constanta ca sa anunte populatia ca se deschide un nou mall. Unii obisnuiti probabil sa nu se inghesuie la lansare au zis sa mearga mai tarziu, cum a fost si cazul meu, numai ca se pare ca aceleasi mii de persoane s-au gandit la fel, sa mearga mai tarziu pentru a vizita prea minunatul "mastodont" ce se intinde pe mai b ine de 5 hectare de teren pe Bulevardul Aurel Vlaicu din Constanta.
 

Inainte de lansare, noul mall Maritimo promitea multe, chiar si un ambient incantator si relaxant, doar ca de la ce s-a planuit pana la ce a iesit s-au modificat destule. Ajuns cu mult entuziasm, as spune eu, am avut rabdarea sa astept cateva minute bune in aglomeratia de pe bulevardul Aurel Vlaicu pentru a intra in parcarea arhiplina. Luandu-ma dupa numarul de locuri prevazut, as spune ca in momentul acela erau cel putin 7000 de oameni in mall.








Entuziasmul meu a mai scazut odata ce am intrat in mall, unde am fost intampinat de o mare de oameni care faceau um zumzet fantastic de iti tiuiau urechile.Trecand peste asta, aglomeratia din mall m-a cam dat peste cap, insa am reusit totusi sa imi revin si sa admir peisajul. In afara de faptul ca era o constructie noua, malul mi-a dat senzatia ca as fi intr-un Carrefour putin regandit si extins. Zonele in care inca se lucra, resturi de moloz din exterior sau magazinele inchise mi-au dat o senzatie neplacuta de lucru facut in graba. Unde mai pui ca s-a renuntat la ideea initiala de a face un mic rau in interior.


Evident ca nu am avut rabdarea necesara de a intra in toate magazinele insa marile dezamagiri au venit de la zona Food Court, extrem de aglomerata unde nu aveai loc sa arunci un ac si care mie personal mi s-a parut dezordonata (poate si din cauza scenei care ocupa jumatate din spatiul alocat, dar si din cauza magazinelor care erau in lucru.). Din punct de vedere al distactiei mallul nu ofera absolut nimic (cinematograful este in constructie, cazinoul este si el in constructie, singurul loc era un spatiu ingust unde au fost aruncate niste aparate pentru jocuri). In rest avem cateva cafenele aruncate in diverse zone ale mallului si trei iazuri cu apa inconjurate de putina verdeata artificiala.


Atractia maxima este hipermarketul Auchan, care pluseaza la preturi putini mai mici decat la concurenta dar care lasa de dorit in privinta aspectului. Un hipermarket nu ar trebui sa arate totusi ca un magazin cash & carry, mie unul nu imi place. Cat despre suprafata pe care se intinde nu cred totusi, ca este cu mult mai mare decat Carrefour, de exemplu. Singurul lucru pe care il apreciez este ca Auchan reprezinta o concurenta serioasa pentru Real si Carrefour, drept urmare noi vom scoate mai putini bani din buzunar, profitand de concurenta.











Felicitari managamentului pentru ca a convins RATC-ul sa mai aduca in zona doua noi linii de transport, 43 M si 100M, secundate de liniile 1,3b si 44 si de MAXI TAXI. Totusi RATC-ul ar fi trebuit sa puna la dispozitie un loc de unde se pot cumpara bilete, zic eu.


Per total insa nu cred ca voi ajunge foarte des la Maritimo, poate doar dupa lansarea cinematografului (in primavara lui 2012 si dupa ce vor fi gasite mai multe cai de a oferi distractie pe bune la mall). As mai vorbi si despre marci celebre de haine si altele, insa preturile din magazinele respective cu siguranta nu sunt pentru buzunarul meu (Eu unul nu as da 60 de lei pentru un fes facut dintr-un material identic cu al unui fes ce costa 6 lei in Auchan.)