Lansat initial ca o platforma de bloguri, Wordpress a devenit in timp o platforma CMS destul de puternica pentru a gazdui site-uri complexe. Fiind o platforma ce o puteti instala pe un server propriu, Wordpress va permite sa va instalati anumite pluginuri care va fac munca mai usoara.

Daca vorbim de pluginuri SEO pentru Wordpress cel mai popular plugin este :

All in One SEO Pack 
Aceste module (pluginuri) va permit setarea de titluri, meta descriere, meta keywords diferite pentru fiecare pagina in parte. Pe langa asta puteti seta ca motoarele de cautare sa nu indexeze paginile tag-urilor, categoriilor, arhivelor si asa mai departe, astfel motoarele de cautare Google sa nu considere ca aveti continut duplicat pe site. Ultimile versiuni au si optiuni pentru linkurile permanente (permalinks), 301 redirects, canonical urls.

Pentru unele din aceste setari exista si pluginuri separate de genul:
Permalinks moved permanently – acest plugin va ajuta in cazul in care se modifica structura linkurilor (optiunea 301 redirect de la modulele precedente).
Robots Meta – acest modul va optiunea de a seta care parti ale site-ului sa fie indexate si care nu (de exemplu sa nu indexeze paginile tagurilor).

Platinum Seo Pack
Si acest modul va permite optimizarea paginilor si a tilturilor paginilor, redirectionari 301 , meta taguri, cuvinte cheie. etc
De asemenea acest plugin te va ajuta sa eviti postarile duplicat, optimizare categorii si titluri pagini etc.

SEO Smart Links

O importanta SEO majora o are structura interna a linkurilor. Acest modul (plugin) va permite sa creati automat linkuri catre alte articole din site-ul dvs, astfel chiar si articolele mai vechi vor avea o importanta mai mare in motoarele de cautare. Pe langa acest avantaj, puteti tine utilizatorii mai mult pe site deoarece vor trece de la un articol la altul pentru a afla mai multe.