Am decis sa scriu acest articol din nevoia de a oferi atat clientilor/partenerilor cat si potentialilor clienti un suport de inceput pentru site-urile create in Wordpress. De ce este nevoie de un tutorial pentru acest lucru ? Din simplul motiv ca munca va fi usurata si astfel proprietarul site-ului va putea sa isi adauge singur noutati in site.
Acest tutorial este insa unul care se bazeaza pe principiul ca site-ul wordpress pe care l-am instalat nu are nevoie de setari speciale in editarea articolului si ca tabloul de administrare are instalata versiunea in limba romana.

Pasul 1: Pentru a introduce un articol este nevoie sa ne logam in cont, accesand linkul http://numesite.ro/wp-admin/


Pasul 2: Dupa logarea in panoul de control facem click pe link-ul Adauga Articol din meniul afisat in partea stanga a panoului de control



Pasul 3: Presupune adaugarea efectiva a unui articol in site. Editorul are stabilite implicit doua modalitati de scriere, modul vizual sau HTML. Modul vizual este folosit implicit ca un editor de documente in timp ce modul HTML este destinat celor ce au cunostiinte html. Daca lucrati in modul vizual veti vedea cat de usor este sa ingrosati, inclinati, taiat textul. Puteti crea liste numerotate sau nenumerotate si puteti alinia textul (la stanga, la dreapta si centrare), modifucare culoare etc. Modificarile mentionate la modul Visual pot fi realizate si in modul HTML doar ca sunt folosite anumite taguri.


Daca dorim sa adauga o imagine in articol se selecteaza aceasta optiune din dreptul sectiunii "Incarca". Veti observa acolo mai multe optiuni, incarca imagine, incarca video, incarca audio si incarca media. Practic puteti insera orice continut in articol. Acesta poate fi incorporat sau afisat ca atasament la articolul dumneavoastra. Pentru ca e cel mai important o sa ne oprim la cum adaugam o poza.
Fereastra incarcare imagine va permite sa adaugati mai multe informatii despre poza, sa o pozitionati in articol, sau sa o redimensionati.
Pentru a introduce imaginea in articol apasati butonul: Insert into Post. Adaugare Linkuri: Pentru a adauga un link, trebuie mai intai sa selectati cuvantul sau adresa (scrisa manual) pe care doriti sa aplicati legatura (link-ul) si apoi sa apasati butonul LINK (primul patratel rosu) iar apoi sa completati adresa dorita: Adaugarea de etichete: Etichetele reprezinta cuvinte cheie din textul articolului, sau cuvinte descriptive pentru acesta. Pot avea unul sau mai multe cuvinte, iar fiecare tag trebuie separat prin virgula de urmatorul (Ex: eticheta 1 , eticheta 2 cuvinte,). Etichetekle pot fi folosite pentru a grupa diverse articole (o altfel de categorisire, diferita de “categories”) sau pentru a completa meta-keywords (impreuna cu All-In-One-Seo-Pack).
Adaugarea de CATEGORII
Articolul trebuie incadrat in categoriile corespunzatoare. Le gasiti imediat sub sectiunea de etichete. De obicei un articol se incadreaza in 1-2 categorii (nu este nici o problema daca articolul se incadreaza in mai multe).

Pentru salvarea stadiului in care se alfa un articol, apasati butonul Save Draft din coltul dreapta sus. Nu uitati sa salvati articolul din cand in cand. Dupa finalizarea unui articol apasati butonul Submit for Review. Acesta va trebui aprobat de administrator si apoi va fi publicat.