Page Nav

HIDE

GRID STYLE

GRID_STYLE

Articole recente:

latest

Ads Place

Despre Page Rank

Multi dintre voi ati auzit probabil de expresia page rank. In acest articol, folosind ca sursa de informatii site-ul Wikipedia, vom incerca...


Multi dintre voi ati auzit probabil de expresia page rank. In acest articol, folosind ca sursa de informatii site-ul Wikipedia, vom incerca sa intelegem ce este PAGE RANK si cu ce ne poata ajuta pe noi, cei care avem site-uri web.

PageRank (expresie in engleză cu traducerea Rangul Page) este un algoritm de analiză a hiperlegăturilor din Internet, folosit de motorul de căutare Google pentru a acorda o pondere fiecărui element dintr-o mulțime de documente interconectate prin hiperlegături, cu scopul măsurării importanței relative în cadrul mulțimii. Dacă pagina A conține un link (o legătură) către pagina B, se presupune implicit că A afirmă despre B că acesta este important, deci B trebuie să fie mai bine cotat în clasamente. Cu cât există mai multe legături calitative către un sit, cu atât PageRank-ul acestuia va fi mai mare și locul în clasament mai înalt. Coeficientul PageRank este un număr întreg care poate lua valori între 0 și 10.

PageRank a fost dezvoltat la Universitatea Stanford de către Larry Page (de la care își trage și numele) și apoi și de Serghei Brin, ca parte dintr-un proiect de cercetare despre un nou gen de motor de căutare. Proiectul a demarat în 1995 și a dus, în 1998, la un prototip funcțional denumit Google. La puțin timp după aceea, Page și Brin au înființat firma Google Inc., compania din spatele motorului de căutare Google. Deși este doar unul din factorii care determină poziția rezultatelor căutării Google, PageRank continuă să furnizeze baza tuturor dispozitivelor de căutare ale motorului Google.

Google ia în considerare doar legăturile de la situri ce au un PageRank ("PR") mai mare sau egal cu 4. Google consideră un link dinspre un sit drept un vot de încredere. Totuși Google evaluează valoarea acelui link la o valoare procentuală mai mică decât valoarea PR a sitului de unde provine acel link. PageRankul dat paginii A de către pagina B scade direct proporțional cu numărul de linkuri aflate pe pagina B.

Asadar, in cuvinte pe care sa le intelegem si noi, este important ca atunci cand cream un site, sa reusim intr-o oarecare masura sa il popularizam in randul celorlalti webmasteri. Sistemul de popularizare folosit poate fi diferit, fie ca vorbim de directoare web, schimb de link, recenzie site , reclama platita, este important sa tinem mereu cont ca Page Rankul unui site nu se imbunatateste decat in timp, si este necesar ca site-ul nostru sa fie promovat de site-uri care au deja un Page Rank, de minim 4.


Verificare Page Rank pentru site-ul tau

 Daca doresti sa aflii care este Pagerankul site-ului tau, poti folosi cu incredere acest tool:

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service


Trebuie de retinut de asemenea ca Google face actualizarea Page Rank-ului unui site destul de rar, durand chiar si 6 luni pentru ca acesta sa fie actualizat pentru site-ul dumneavoastra

Niciun comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

ADS