Printre proiectele online la care Servicii Website lucreaza de ceva timp se numara si postul de radio online MB RADIO, pe care il puteti asculta pe www.mb-radio.org. De foarte mult timp ne-am dorit sa cream un player flash care sa ruleze streamul online direct din browser, numai ca ne-am lovit de fel si fel de inconveniente.
Daca detii un post de radio online si folosesti sistemul Shoutcast, cel mai probabil stii deja ca exista mai multe tipuri de transmisie folosind diverse codecuri (encoders). Cele mai populare sunt MP3 si bineinteles AAC+ sau AACplus.

In cazul in care iti doresti un player flash pentru postul de radio pe care sa il incorporezi pe site-ul tau, atunci cea mai simpla metoda este sa transmiti in format MP 3 si unul din multele playere disponibile pe internet.

Ca sa iti simplifici cautarea, iata o lista de recomandari de playere flash pe care le poti folosi daca transmiti in sistem MP3:
1. JW Player : este cel mai popular player Flash de pe internet. Il poti descarca gratuit si il poti customiza cu ce skin doresti. Iar daca lucrurile se complica si vrei ceva simplu si rapid, atunci urmeaza instructiunile de pe pagina de configurare pe care o poti accesa chiar aici
2. Wavestreaming Shoutcast Player : site-ul acesta va ofera o colectie de peste 20 de playere flash customizabile pe care le poti folosi gratuit. Lista este disponibila aici. Singura mentiune este ca va trebuie sa va inregistrati cu o adresa de mail pentru a le putea folosi.
3. Museter Flash Player: Daca nu te-au convins cele peste 20 de playere de pe site-ul de mai sus, atunci aici este si mai usor sa iti creezi un player flash pentru postul tau de radio. Lista de playere este disponibila aici. Urmeaza pasii indicati in formularul de generare al playerului si in cateva minute ai un player pentru postul tau de radio.
Lista de site-uri poate continua, insa cred ca puteti gasi un player pe site-urile de mai sus.

Lucrurile se complica insa daca doresti sa folosesti sistemul de streaming in format AAC+. Sistemul este unul foarte eficient si eu unul il prefer in detrimentul MP3 pentru ca foloseste mai putine resurse, latimia de banda este mai mica, iar calitatea audio este mult mai buna decat in clasicul Mp3.

Pentru ca postul tau de radio sa fie ascultat, cele mai indicate playere pentru streamul AAC+ sunt evident Winamp, Aimp3, VLC. Dar ce te faci daca tu folosesti un stream AAC+ si iti doresti un player flash pe care sa il incorporezi pe site-ul tau ?

Pentru asta va trebui sa folosesti Adobe media encoder server, ceea ce face putin mai complicata treaba. Mult timp am stat si m-am gandit daca merita efortul si am zis ca nu. Am preferat sa folosesc 2 streamuri online.

Recent am descoperit primul player flash aac+ online care face streaming fara probleme. Sincer sa fiu am fost foarte surprins cand l-am descoperit . Acesta este disponibil pe site-ul  Yourmuze.fm iar pentru a obtine un astfel de player trebuie sa inscrieti streamul radio pe site. Site-ul in sine este un director de posturi radio online, iar inscrierea se face cu doar cateva click-uri. Imediat ce ati introdus toate datele, postul de radio primeste automat si un link cate un player pop-up care se descurca cu sistemul de stream Mp3 dar si cu stream in fomat AAC+. Pentru a va exemplifica faceti click pe acest link MB RADIO AAC+ FLASH PLAYER