Desi trebuie sa recunosc ca nu mi-am pierdut foarte mult timp in fata televizorului urmarind cu sufletul la gura desfasurarea de forte a ceea ce se vrea a fi o forma de "revolutie", nu am putut sa nu ma abtin sa nu comentez asupra a ceea ce cu patos au transmis fara incetare de patru zile incoace absolut toate televiziunile de stiri din tara asta.

Nu am putut sa nu sesisez contrastul dintre marile proteste sindicale care au strans zeci de mii de oameni care puteau face prapad in Bucuresti si cele aproape 1000-2000 de persoane care au creat un adevarat razboi in capitala. De fapt cu cine credeti voi ca s-au razboit jandarmii din Bucuresti, cu acei huligani, oameni de doi lei care pe la 20 si ceva de ani stau si freaca menta pe banii parintilor, si din lipsa de ocupatie ies si se incaiera atunci cand prind ocazia cu cine apuca ei. Si cum pot ei sa rateze o ocazie de a isi baga ceva in aia care ii controleaza pe la stadioane sub pretextul unui protest anti putere.

Nu zau, am stat si mi-am facut cruce, vazand pe la unii cat s-au agitat ei pe internet cu zeci de mesaje gen: "Revolutie.... !! Jos Basescu...Jos guvernul...". Fratilor in urma cu un an faceam si eu asta prin fata prefecturii, unii au mers mai departe la Bucuresti cu zecile de mii, toate sindicatele si toti politicienii erau cu noi. Si ce am rezolvat ? Fix ***a!!! De 2 ani, ma scald in mizeria de salariu taiat nu cu 25% ci cu 50%, dupa 6 ani de administratie ma pot lauda cu magnificul salariu "minim pe economie, plafonat la 670 de lei". Credeti ca i-a pasat lui Traienel, sau linga-ului pechinez Boc ca nu poti trai din atat? Nici pe dracu... tarasenia continua de 2 ani, desi trebuia sa tina 6 luni. Nu am stat pe ganduri, asteptand sa imi pice in cap un castig la loto sau sa ma sune Tociu si Palade sa ma intrebe ce cartoane am. Daca esti roman, atunci trebuie sa te obisnuiesti cu ideea ca nimeni nu iti da ceva gratis, trebuie sa rabzi si razbesti, adica sa faci pe dracu in patru si sa iti gasesti alte surse de finantare.

Dar te uiti la astia mai tineri, poate chiar si trecuti de prima tinerete, si incepi sa zambesti cand vezi cat de usor pot fi manipulati unii. Inca ma mai intreb cati dintre aia care au iesit in strada sa tipe auzisera de Raed Arafat inainte sa iasa tot tamtamul cu noul sistem de sanatate. De cate ori au mers ei la medic in ultimii ani? Au cotizat la sistemul de sanatate ani in sir si atunci cand au avut nevoie de medic tot au scos bani din buzunar ! De ce pana acum nu au tipat si urlat Jos Basescu ... ? Va spun eu de ce, pentru ca romanul e comod, pentru ca asteapta sa faca altul in locul lui, sa tipe si sa urle, sa stea in frig, sa protesteze si daca iese ceva si pentru el e perfect.

Aia pe care ii vedeti in strada zilele astea sunt de fapt niste manipulati chiar daca nu isi dau seama. Zilele astea, uitandu-ma la televizor am avut senzatia ca traiesc in alta Romanie. In timp ce posturile generaliste isi vedeau de treaba lor, cu programe normale si captivante, la Antena 3, Realitatea, RTV, B1 si TVR INFO totul era galben, semn ca ceva grav se intampla. Singurul subiect dezbatut era "Revolutia" Anti Putere la care mii de romani participa in toata tara. Breaking News-uri, reporteri si cameramani raniti, transmisiuni din mijlocul evenimentelor, invitati care mai de care, pe strazi parea ca e razboi iar imaginile faceau senzatie. Am ramas mut de uimire, la unii e "sfarsitul lumii" iar pe celalate posturi nici macar o burtiera care sa ne tina la curent cu ce se intampla in Piata Unirii. Totul pana am inteles de fapt ideea, nu exista nici un post de televiziune de stiri care sa nu fie "afiliat" politic. Unele televiziuni ne intoxica, ne indeamna si indirect sa protestam, iar celalate "indeamna la calm".

Si tot taraboiul asta in timp ce "javra ordinara" si "catelul credincios" nu dau nici doi lei, macar o reactie ceva la toata tevatura asta.