Page Nav

HIDE

GRID STYLE

GRID_STYLE

Articole recente:

latest

Ads Place

Una calda, una rece…

Aceasta este o vorba pe care am obisnuit sa o spun de multe ori atunci cand trec prin diverse faze ale vietii, sau mai bine zis atunci cand ...

Aceasta este o vorba pe care am obisnuit sa o spun de multe ori atunci cand trec prin diverse faze ale vietii, sau mai bine zis atunci cand ni se intampla ceva. De multe ori se intampla sa ai parte de anumite evenimente in viata care te fac bucuros, te entuziasmeaza si iti induc o stare de bine care te tine asa o perioada. Ati observat insa ca la multi dintre noi se intampla ca aceste stari de bine sa fie brusc intrerupte de moment neplacute?
Mai mereu s-a discutat despre acele persoane care din fraza de mai sus iau partea goala a paharului, spunand, da… eu sunt ghinionist, nu se poate sa ma bucur si eu de ceva , ca brusc mi se intampla ceva !

Nu ar fi mai bine insa sa vedem partea plina a paharului ? Adica sa extragem inversul, si sa spunem, uite am avut parte de un moment greu in viata, mi-am pastrat optimismul si acum imi merge bine.

De fapt si de drept tocmai acest optimism pe care il pastram cu noi ne face sa mergem mai departe dupa un eveniment neplacut, si ne face sa vedem micile bucurii din lucrurile marunte. Mai deunazi citeam pe una din retelele de socializare actualizarile unei persoane, care era dezamagita, se certase cu cineva drag si era descumpanita, nu stia ce sa faca, sa renunte definitiv sau sa mai incerce odata ? Asa am dat peste un citat frumos ce ii apartine lui Paulo Coehlo: “Asteptarea este dureroasa, uitarea este dureroasa. Dar cel mai dureros lucru pentru un om este acela de a nu stii ce sa faca…”
Nu e asa ca are dreptate ? Cu cat ne chinuim mai mult sa facem ceva cu atat ne vom complica si mai mult viata. Am constatat ca uneori nu este bine sa tot rememorezi intr-una trecutul atunci cand incerci sa pui in balanta anumite lucruri astfel incat sa iei o decizie corecta. Devine obositor, si uneori frustrant sa iti aduci aminte de anumite lucruri, pentru ca la un moment dat vei face acelasi lucru de n ori, te agati de trecut si prezent, fara sa te mai gandesti la viitor, si cum ar putea fi el mai linistit, sau chiar mai surprinzator.

Desigur decizia pe care trebuie sa o iei ar fi bine sa o iei intr-un timp cat mai scurt, astfel incat ceilalti doi factori din citatul de mai sus, asteptarea si uitare, sa nu isi faca de cap si sa nu iti acapareze mintea.
Cu cat vei trece mai repede peste partea asta vei vedea ca uneori viata are pregatite pentru tine noi surprize, trebuie doar sa le vezi, iar daca intarzie sa apara, incepe tu sa le cautim intr-un final le vei gasi.
Am pastrat pe final pentru voi o melodie de motivare extrem de frumoasa.

Niciun comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

ADS