Bear Grylls, britanicul care a prezentat până în prezent emisiunea "Man vs. Wild" (Tehnici de supravieţuire), a fost concediat de către reprezentanţii postului de televiziune Discovery Channel.

Motivul acestei decizii a fost acela că reprezentanţii postului de televiziune nu au reuşit să îl convingă pe Grylls să participe la două proiecte pentru care fusese contractat.
"Din cauza disputei contractuale cu Bear Grylls ce continuă, Discovery a pus punct tuturor producţiilor în care apărea acesta", a declarat purtătorul de cuvânt al Discovery Channel.

Grylls, în vârstă de 37 de ani, este autorul a numeroase cărţi, cele mai multe dintre acestea fiind ghiduri de supravieţuire. Memoriile sale, pe care le-a intitulat "Mud, Sweat and Tears"(Noroi, sudoare şi lacrimi), vor fi publicate în luna mai în Statele Unite ale Americii şi sunt deja un bestseller în Marea Britanie şi în Australia.

Emisiunea "Man vs. Wild" a fost difuzată de către Discovery Channel încă din 2006, fiind una dintre cele mai de succes producţii ale postului de televiziune şi prezentând modalităţi de supravieţuire în medii ostile.
Un an mai târziu, ea a fost puternic criticată după ce au apărut în presă zvonuri conform cărora cascadoriile lui Grylls erau făcute doar pentru camerele de luat vederi şi conform cărora el îşi petrecea uneori nopţile în moteluri.

Grylls a depăşit însă acest obstacol şi în 2010 a început producţia unei noi emisiuni tot pentru postul Discovery, numită de această dată "Worst Case Scenario" (Cel mai grav scenariu posibil).

Sursa: Gandul