Mircea Radu se va întoarce la știrile TVR din 15 martie. Acesta v-a prezenta jurnale de stiri la TVR 1 si TVR Info. Acesta a fost convins de Dana Deac, directoarea canalului TVR 1, să accepte reîntoarcerea la pupitrul știrilor.
Totodată, Mircea Radu spune că ceea ce l-a determinat să accepte “a fost faptul că atâta vreme cât oamenii îşi aduc aminte mine ca prezentator de ştiri înseamnă că am făcut un lucru bun“, a declarat Mircea Radu într-un scurt interviu pentru paginademedia.ro.


Televiziunea Romana va modifica ora de difuzare a principalului jurnal de stiri si va reveni se pare pe segmentul orar 19:00, cel la care se difuzeaza principalele jurnale de stiri ale posturilor Pro TV si Antena 1. Dan Radu, director de programe și producții editoriale al TVR, spune ca noul jurnal de stiri v-a fi difuzat de la ora 7 fara 7 minute.

Cu toate ca a pierdut mult din audienta jurnalelor de stiri, Televiziunea Romana pare sa adopte politica celor de la Kanal D al caror jurnal de stiri este prezentat tot de la ora 19:00, dar care debuteaza cu 15 minute mai devreme cu rubrica "Stirea Zilei".

Mircea Radu și-a început cariera în TV în anii ’90, ca prezentator al știrilor TVR. A plecat din TVR în urmă cu mai bine de zece ani, pentru a prezenta emisiunea Din dragoste, produsă de regretatul Valeriu Lazarov la postul de televiziune Antena 1. În 2010, Mircea Radu a revenit la TVR pentru a realiza emisiunea ÎnTrecerea Anilor. Producția a fost scoasă din grilă în acest an.