Cetateanul constantean, cu mai multe tigle pe casa decat cel obisnuit sa voteze pentru ca primeste sfintele pachete lunare, si care mai citeste si presa, a fost azi tinta unei glume de zile mari care a lasat cateva urme pe chipul cititorilor.

Adevarul de Constanta dar si Ziua de Constanta, noteaza in editiile lor de azi ca fiul primarului Constantei, Radu Mazare, Raducu, si-a deschis club de fite in cea mai exclusivista zona din Mamaia, unde isi petrec vacantele "bogatanii" Romaniei, mai bine spus copiii rasfatati ai acestora.

Ca sa intelegi exact  despre ce zona vorbim, plaja „Audio Cabo Beach”, deschisa de Raducu Mazare este situata intre cluburile Le Gaga şi Le Mama din zona Mamaia Summerland. Le Gaga este de fapt un club ce apartine patronilor celebrului Bamboo, ce face parte din reteaua celor mai de fite cluburi din lume.

Toate bune si frumoase, cineva si-a deschis un club si a chemat presa ca sa se promoveze. Chiar daca administrator este copilul unui edil, nu am fi avut nimic de comentat daca de la primele randuri aflam cu stupoare ca "tatal, Radu Mazare, primarul Constantei (ce detine in administrare si Statiunea Mamaia), nu a contribuit cu absolut nimic la reusita fiului."

Semne de intrebare apar evident inca din titlul stirii, dar Raducu a avut grija sa ne impresioneze si sa declare ca cei 10.000 de euro pe care i-a cheltuit sa ridice clubul, sunt ai lui, ai mamei, si o mica parte imprumutati de la prieteni. Si ca sa elimine orice urma de indoiala, Raducu mai spune ca plaja a inchiriat-o de la un om de afaceri care nu avea de gand sa ridice absolut nimic in zona aia.

Mai fratilor, eu am senzatia ca unele personaje au senzatia ca toti constantenii pot fi luati de prosti. Doamne iarta-ma, cum Dumnezeu poate crede cineva ca un om normal la cap, cu ceva cunostiinte, poate crede ca in cea mai de fita zona a statiunii Mamaia, plajele se inchiriaza unor oameni care nu au de gand sa faca nimic cu terenul castigat la licitatie.

In al doilea rand, aflam ca Raducu Mazare este student in anul doi, in Marea Britanie, si a avut 10.000 de euro bani de cheltuiala ca sa isi deschida un club. Prin simpla unire a mai multor fapte, rezulta o intrebare cat se poate de normala: Cum a reusit un pusti de 20 de ani sa stranga o astfel de suma fara ajutorul parintelui ?

Si ne mai intrebam ceva: Daca faza cu inscrierea la licitatie, ca sa se castige plaja, pare ca a rezolvat-o altcineva, chiar putem crede ca pentru autorizatia de constructie nu a avut nevoie de ajutor ca sa o obtina de la Primaria Constanta, condusa de tata ?

O intrebare de bun simt de final: mai exista un alt pusti care sa detina in Mamaia in administrare o plaja, un beach bar etc ?

Nu sunt jurnalist de investigatie ca sa sap prin istoria deschiderii acestei afaceri si nici nu cer socoteala. De altfel nici nu ma deranjeaza ca un pusti si-a deschis un club, ca doar nu sunt la concurenta cu el. Ceea ce ma enerveaza cel mai tare este insa faptul ca suntem luati de fraieri si pusi sa inghitim galuste cu povesti de adormit copiii, pe care culmea insa unii constanteni le inghit !