Dupa anuntarea primelor rezultate de la simularea de BAC vestile nu sunt prea imbucuratoare. Ca si in anii precedenti profesorii corectori au zis sa ne dea spre amuzament cateva din perlele pe care le-au descoperit in lucrarile elevilor.

La fel ca si profesorii, unii dintre noi ne intrebam daca sa radem sau sa plangem. Chiar daca unii profesori si directori de scoli sustin ca elevii nu si-au dat silinta sa invete ceva pentru simulare intrucat notele la aceste examene nu sunt trecute in catalog, concluziile sunt insa triste. 

Se contureaza din nou un an nefast pentru invatamantul romanesc care  sufera din cauza promovobilitatii la Bacalaureat in ultimii ani.
  • "Ion se iubea cu Florica noaptea pentru ca ziua era prea cald"
  • "Ana era o femeie plictisitoare, nu stia sa-l atraga pe Ion si se lua mereu de el. Dar si el era prea obsedat sa lucreze pamantul, pentru ca era un taran in adevaratul sens al cuvantului si in plus avea si amanta''
  • "Daca aveau si ei un club in sat, un restaurant, ceva, sa se mai distreze poate ca nu se mai certau asa des si Ion nu ii mai facea felul."
  • Nici personajele lui Caragiale n-au fost intelese de toti liceenii. Unii il vad pe Dl Goe ca pe ''un copil fitzos cum sunt smecherasii de Dorobanti''. Altii il considera un model.
  • "Mie mi-a placut de dl Goe pentru ca era beton, frate, toate femeile alea din jurul lui stateau drepti cand deschidea el gura. Nu ca mama sa ma certe mereu''
  • ''Eu cred ca personajele nu erau atat de proaste, dar autorul a vrut sa ne distreze pe noi cand ii citim lucrarea'', scrie un elev despre eroii din piesa ''O scrisoare pierduta''.