Acum 2 sau 3 ani am facut un mic video pe Facebook unde le explicam prietenilor cum se face Pizza. Postarea a avut succes insa am primit si recomandari. In timp reteta s-a mai schimbat, am invatat noi trucuri si uite asa am reusit sa pot savura o pizza buna facuta acasa.

Pentru trei tavi de pizza folosesc urmatoarele:

- 1kg faina
- 1 cubulet drojdie sau 1-2 pliculete drojdie uscata
- ulei
- apa calduta
- 1 lingurita sare

Daca folositi cubuletul de drojdie, de preferat acesta se amesteca cu apa calduta si apoi turnat peste faina. Daca luati pliculete de drodie uscata, turnati continutul peste faina si amestecati. Apa calduta (cam 2-3 pahare in functie de cata faina folositi) o turnati putin cate putin. Aluatul il framantati, turnand si putin ulei, pana cand acesta nu se mai lipeste de mana.

Dupa ce ati lasati aluatul sa creasca pana si-a dublat  volumul, il impartiti in 3 (in cazul in care ati folosit 1 kg faina) si il intindeti cu facaletul obtinand o foaie de 1-2 cm. Daca vreti puteti sa intindeti aluatul direct in tava, pe care ati uns-o in prealabil cu ulei.

Daca vreti ca aluatul sa nu va creasca mult in tava, cu o furculita intepati aluatul in mai multe locuri.


Urmeaza apoi restul ingredientelor. Dupa caz eu folosesc:
 - mezel (salam, carnati afumati, sunca presata, kaizer);
- ciuperci
- masline
- ardei rosu
- cascaval, mozarella
- oua
- condimente






Sosul de rosii il fac intr-o cratita, unde pun putin ulei, suc de rosii/bulion, sare, piper, oregano, usturoi. Il lasati sa fiarba pana scade si cand este gata ungeti aluatul mai intai cu sosul de rosii. Asezati apoi restul de ingrediente (mezel, ciuperci, ardei, masline, condimente, cascaval, ou batut).




Tava se pune in cuptorul preincalzit si se lasa 12-15 minute la 220 de grade verificand din cand in cand  tava.