Page Nav

HIDE

GRID STYLE

GRID_STYLE

Articole recente:

latest

Ads Place

De ras sau de plans...

Nu mai este mult timp si jurnalele de stiri vor fi din nou pline de informatii despre testele nationale, bacalaureat, admitere la liceu etc....

Nu mai este mult timp si jurnalele de stiri vor fi din nou pline de informatii despre testele nationale, bacalaureat, admitere la liceu etc.

Din pacate, sau din fericire, spre amuzamentul nostru, la finalul fiecarui examen, pe internet apar fel si fel de perle pe care profesorii corectori le gasesc in lucrarile elevilor.

Anul acesta, pe langa aceste examene "ale maturitatii", Ministerul Educatiei s-a gandit sa testeze nivelul de cunostinte ale elevilor din clasele a II-a, a IV-a, a VI-a si a VIII-a. Scopul final al lor ar fi, dupa mine, constatarea la final ca invatamantul romanesc o duce din ce in ce mai rau.

Pe la minister se plimba fel si fel de personalitati, cadrele didactice si nu numai admit ca materia este prea plina iar elevii sunt depasiti de situatie. Noi cei mai tineri ne aducem aminte franturi din scoala generala si ne minunam cand vedem ce materie ajung sa invete copiii din clasele primare.

Lasand la o parte salariile mici, dotarile scolilor si chiar unitatile de invatamant in general, toti dam din umeri si nimeni nu face nimic.

Am decis sa scriu acest articol nu ca sa spun aceleasi lucruri pe care le tot spun si altii ci pentru a posta un material despre cum se prezinta nivelul unui elev de clasa a-VI-a. Testul pe care urmeaza sa il vedeti l-am gasit aruncat in fata portii mele, intrucat stau in apropierea unei unitati de invatamant. 

Dupa citirea lui, va las pe voi sa trageti concluziile: radeti sau plangeti !
2 comentarii

  1. De plâns, cu siguranţă, chiar în hohote, căci astfel de copii ajung sa ne conducă ţara, ori sunt conduşi din umbră de partide politice sau de oameni cu influenţă !"Fără educaţie, moare orice naţie"

    RăspundețiȘtergere
  2. “Când statul nu plăteşte profesorii, copii sunt cei care vor plăti.” [Guy Bedos (15.06.1934-....) actor francez]

    RăspundețiȘtergere

Comentariul va fi postat dupa aprobare

ADS