Cu atatea premii muzicale destinate industriei muzicale, parca ti-e si greu sa mai intelegi ceva. An de an tot felul de organizatori s-au intrecut in ceremonii care mai de care mai fastuoase menite sa ii scoata in fata pe cei mai apreciati artisti ai momentului.

Cu toate astea raman la ideea ca un singur eveniment muzical ar fi fost de ajuns, asa cum se intampla in urma cu ceva ani. Romanian Music Awards este in opinia mea singurul eveniment care a reusit sa ramana constant si care prezinta interes in randul fanilor si ai iubitorilor de muzica. Intre timp au aparut ca ciupercile dupa ploaie premii precum Top Music Awards (organizate la Bacau), Media Music Awards (Sibiu si Cluj) sau Premiile Radio Romania. La lista de evenimente se mai inscrie un eveniment cu o vechime de 2 ani. Vorbim de Mamaia Music Awards, un eveniment lansat cu surle si trambite in urma cu doua veri si care avea sa dea pe spate fanii muzicii si sa depaseasca toate celalalte premii muzicale.

Doar ca Mamaia Music Awards s-a dovedit a fi mai degraba un mare chix. De ce ? Pai raspunsul este simplu. Lista de artisti prezenti sa isi ridice premiul a fost subtire rau. Mai mult decat atat, se pare ca si pe artisti ii cam doare undeva de niste premii lipsite de importanta.

Cu toate astea, desi a avut doua editii lipsite de mare interes, Mamaia Music Awards ajunge anul acesta la editia cu numarul trei. Evenimentul va avea loc pe data de 7 august si se va desfasura in piateta de la Hotel Perla din Mamaia, incepand cu orele 21:00.

Ce categorii vor fi premiate, cine sunt nominalizatii si cum se poate vota doar Dumnezeu stie. Probabil se merge pe ideea ca cine va raspunde la invitatie va primi si premiul.

Ce este amuzant insa e faptul ca organizatorii anunta, plini de entuziasm, ca 20.000 de oameni sunt asteptati la eveniment. Tinand cont ca mai sunt mai putin de doua saptamani si ca singurele nume anuntate de organizatori ar fi Francesco Napoli si Nyanda, cunoscuta publicului international ca membra trupei Brick & Lace, ma indoiesc tare de o asemenea prezenta mare.

In acest an trofeul Mamaia Music Awards va fi inmanat de catre Asociatia Litoral - Delta Dunarii, partener oficial, interesat direct de promovarea litoralului romanesc, al statiunii Mamaia si al satului de vacanta, spun organizatorii. Cu alte cuvinte au fost stransi niste bani pentru promovarea statiunii Mamaia si trebuiau cheltuiti cumva.