Sunt client RCS&RDS de aproape 1 an de zile si de vreo 5 luni am decis sa incerc serviciile DigiMobil. Trebuie sa recunosc din start ca am fost atras de oferta de telefoane care erau oferite cu posibilitatea achitarii in rate. In calitate de client deja existent nu a trebuit decat sa ofer un avans iar restul vine pe factura.

Cat despre oferta de servicii mobile, la prima vedere aceasta pare absolut ireala. Servicii nelimitate, internet nelimitat (cu trafic de 5GB recomandat) la doar 5 euro, care ulterior a devenit 4. Avand in vedere ca sunt client Vodafone si ca beneficiez de o oferta personalizata de 15 euro cu aproape aceleasi beneficii, doar ca internetul inclus este de 1GB si restul se taxeaza, oferta RCS e mai mult decat atractiva.

Dar cum intotdeauna trebuie sa existe ceva, de avem o asa oferta, raspunsul l-am primit imediat. Degeaba e toul nelimitat daca aria de acoperire a seriviciilor e inexistenta. Dar ca sa ne convinga totusi ca putem folosi serviciile, RCS&RDS a profitat de o reglementare a celor de la ANCOM si foloseste roamingul national pentru a fi prezent in ariile fara acoperire. Parteneriatul a fost semnat cu Vodafone, iar utilizatorii pot folosi reteaua DigiMobil si in zonele fara semnal, telefonul trecand automat in roaming. Daca vrei sa iti dai seama daca esti in roaming sau folosesti serviciile proprii RCS&RDS, pe telefon vor fi afisate doua denumiri ale retelei: DigiMobil inseamna ca ai semnal de la RCS&RDS iar DigiMobil R inseamna ca esti in roamning national.

Costurile pentru roaming national sunt suportate de operator, doar ca exista niste limitari. Daca vrei sa vorbesti pe telefon, nu e nici o problema. Daca vrei sa stai pe internet ca sa te bucuri de cei 5GB trafic de internet recomandat, ei bine, aici e alta mancare de peste. In roaming national nu ai la dispozitie decat 200 de MB pe luna dupa care STOP.

Ce m-a deranjat la Digi Mobil ?

Folosesc DigiMobil intr-o zona in care am toate celalate servicii Digi, deci in mod normal mi s-ar fi parut logic ca serviciul de telefonie al celor de la RCS sa fie disponibil in mod nativ si aici, In schimb nu cred ca a existat un moment in care sa nu fiu de fapt in Roaming.

Chiar si in orasul Constanta, serviciul DigiMobil este tot in Roaming. Cu alte cuvinte in Carrefour Constanta, Tomis 3, Tomis Nord ramanem pe roaming. Asta face ca internetul nelimitat sa nu poata fi folosit. O alta problema intalnita esta ca in rarele momente in care, aflat in oras, am trecut pe DigiMobil, si asta in City Park Mall, accesarea internetului pe mobil a fost sortita esecului.

Cu alte cuvinte, daca vreti convorbiri nelimitate in reteaua DigiMobil, puteti sa va bazati ca veti reusi sa faceti acest lucru. Daca aveti insa senzatia ca veti da lovitura cu internetul mobil, atunci mai ganditi-va odata. Lucrurile nu sunt asa cum par iar RCS&RDS mai are mult de lucrat la infrastructura proprie, pentru a oferi conditii decente, cel putin 3G pentru reteaua proprie, macar in localitatile unde ofera servicii fixe.

Pana atunci, traiasca Vodafone si infrastructura lor, pe baza carora RCS&RDS si-a crescut baza de abonati, atrasi cu oferte nelimitate putin cam inselatoare.

PS: Draga RCS&RDS, am adus catre companie doi clienti de servicii fixe in ultimele sase luni, multumit fiind de calitate si pretul oferit pentru internet si servicii tv. Nu am de gand sa recomand DigiMobil nici unei cunostiinte pentru ca nu vreau sa imi fac dusmani si sa primesc reprosuri pentru recomandarea unor astfel de servicii. Pana una alta, eu zic sa mai lasati planurile de distributie de energie electrica si sa investiti in serviciile oferite, mai precis in infrastructura de telecomunicatii. Preturile cerute la abonamentele mobile reflecta exact ceea ce oferiti, servicii proaste si preturi pe masura.