Din punctul de vedere al Celor patru fantastici, ultimul deceniu nu a existat: aduşi pe ecrane în 2005, supereroii au parte acum de o nouă "origin story" în regia lui Josh Trank, regizorul care uimea acum câţiva ani cu Chronicle.

Interpretaţi de Miles Teller, Kate Mara, Michael B. Jordan şi Jamie Bell, Reed, Sue, Johnny şi Ben se vor trezi dotaţi cu puteri ieşite din comun în urma unui incident extraordinar. Şi ştim cu toţii vorba aceea cu "mari puteri aduc mari responsabilităţi": cei patru prieteni vor avea de înfruntat un inamic la fel de puternic, dar cu intenţii deloc onorabile

Filmul este o relansare contemporană a uneia dintre cele mai longevive echipe Marvel si are în centru patru renegaţi care se teleportează într-un univers alternativ şi plin de pericole, unde suferă modificări fizice dramatice. Vieţile lor se schimbă ireversibil, iar echipa trebuie să înveţe să-şi stăpânească noile şi uimitoarele abilităţi şi să colaboreze pentru a salva Terra de o teribilă ameninţare.

Josh Trank, regizorul devenit celebru după ce regiza acum câţiva ani SF-ul Chronicle, alege să exploreze mai îndeaproape trecutul personajului principal, Reed Richards (Miles Teller) şi ni-l arată încă din gimnaziu, când încerca să improvizeze primul teleportor din istoria omenirii.

Din punctul de vedere al scenariului, această lungă introducere consumă timpul unor aventuri mai spectaculoase, dar Trank compensează minutele relativ pierdute cu o explorare a fascinaţiei în faţa necunoscutului, dar şi a perseverenţei şi a determinării.

Acest remake al povestii celor patru Fantastici nu a avut parte de succesul asteptat in Box Office, motiv pentru care imi este greu de crezut ca vom avea parte de o noua continuare.

Pana atunci insa, Fantastic Four poate fi inca vizionat in cinematografele de la noi.