Sursa foto: Google

Orasul Constanta se poate lauda in ultimii ani cu multe betoane, foarte multe betoane, fie ca vorbim de blocuri construite in locul spatiului verde si in fata altor cladiri, fie vorbim de malluri.

Dupa ce si-a schimbat proprietarul, City Park Mall a trecut la ambitii serioase, acelea de a deveni cel mai mare centru comercial din Constanta, titulatura furata de Maritimo.

Extinderea mallului a inceput cu disconfort creat celor care vin cu masina la mall si isi cauta loc de parcare, in momentul de fata, parcarea fiind o aventura in prima instanta. Odata ce ai scapat de acest lucru, dai de disconfortul creat de lucrarile de extindere, cei de la City Park Mall oferind cumparatorului spectacolul construirii live a unui nou corp de cladire.

Si chiar daca poti sa intri in mall si sa continui sa iti faci cumparaturile, atmosfera din interior este relativ ciudata, Lucrarile de extindere au ajuns in stadiul in care constructorii s-au apucat de spart zidul lateral care va uni aripa veche cu aripa noua. Acest lucru a presupus inchiderea mai multor magazine si montarea unui parapet de ocolire. Pe langa magazinele acestea, alte cateva spatii mari zac inchise in diverse zone ale mallului.

Dar cireasa de pe tort este magazinul Cora de la parter, care e in reconfigurari si extindere. Ce inseamna acest lucru pentru cumparatori ? Raioanele au fost inghesuite in partea de la intare, se lucreaza la extinderea spatiului cu montari de pereti din placi de rigips varuieli si asa mai departe cu clientii inauntru si toata marfa expusa. Despre magazinul Cora de la City  oricum nu mai aveam pareri bune, dar am zis sa intru pentru a insoti o ruda. Evident ca nu mare mi-a fost mirarea sa vad rafturi mutate cu totul si sticle pline de praf expuse spre vanzare. Atmosfera este una dezolanta, dar acest lucru nu pare sa ii deranjeze pe cumparatori, care umblau dezorientati printre raioane, la fel ca si angajatii.

Din peisaj au disparut raionul unde se prepara si  se servea mancare calda si cel de panificatie, dar acest lucru nu inseamna ca painea proaspata nu statea nestingherita, neinvelita langa placile de rigips proaspat montate.

Ce sa zic, pentru bani, pare ca facem orice doar sa nu ne scada incasarile.

Un alt aspect ciudat a fost faptul ca desi fumatul in spatiile publice a fost interzis iar multi s-au grabit sa anunte falimentul cafenelelor, ei bine, la Bourbon, Cream, CBC era plin si , nu se fuma. Vechea terasa de afara, unde inainte puteai sa mananci, acum a fost transformata in loc de fumat, cu mese inalte unde poti sta sa admiri lacul si sa tragi un fum.