In cursul primaverii sau al verii, acest loc din partea central nordica a judetul Constanta este o oaza de relaxare si odihna.

Gura Dobrogei este situata la 50 de km de Constanţa, în nord-estul satului Gura Dobrogei si la sud-vest comuna de Târguşor.

Accesul la rezervaţie se face din DN 2 Constanţa – Mihail Kogălniceanu (25 km), apoi pe DJ 222 Mihail Kogălniceanu –Târguşor (11 km), Târguşor – localitatea Gura Dobrogei (pe drum pietruit).

Odata ajunsi in rezervatie veti fi cu siguranta cuceriti de padurea ce populeaza dealul dar si de faptul ca aceasta este traversata de un mic curs de apa.

Daca va decideti sa campati, nu uitati sa luati in considerare ca padurea este parte dintr-o rezervatie, motiv pentru care aratati respesct si nu aruncati gunoaie sau taiati copaci. Locul este unul ideal daca doriti sa petreceti o zi sau chiar mai multe, daca ajungeti aici cu o rulota.































Zona este cunoscuta si pentru Peatera "Gura Dobrogei", care are 3 intrări şi mai multe galerii, lungimea galeriilor fiind de peste 480 m. În aceasta peştera au fost atestate numeroase marturii ale activităţii umane, unelte de silex paleolitic si neolitic, fragmente de ceramica neolitica, cat si obiecte mai recente din metal apartinând epocii fierului. Pestera ofera conditii optime pentru coloniile de lilieci, care au dat ai numele peaterii, Peatera Liliecilor. Astfel, cele mai multe galerii ai incaperi ale pesterii sunt zone de adapostire a liliecilor in timpul verii si de hibernare în timpul iernii. Marile colonii de lilieci apartin speciei mediteraneene Rhinolophus mehelyi si Myotis mistacinus.