Premiera de la începutul verii a celei mai scumpe adaptări după un joc celebru nu prea a adus succesul scontat, cel puțin nu in SUA. Cu toate astea europenii si asiatici au reușit sa scoată din încurcătura filmul Warcraft, un science fiction plin de acțiune.

Probabil ca mulți au facut deja cunoștința cu orcii, asa probabil se explica de ce acțiunea începe brusc cu invazia acestor ființe a pamântului. Deși inițial aflam ca aceștia sunt nevoiți sa își părăsească planeta, ulterior aflam ce de fapt totul face parte dintr-un plan malefic ce include distrugerea oamenilor.

De aici si pana la război e doar un pas, doar ca curând vom avea de-a face cu vrăjitori cu puteri interesante care au sarcina de a proteja omenirea de tot ceea ce e malefic.

Din păcate pentru regizori povestea nu reușește sa ne impresioneze la capitolul relații interpersonale chiar dacă pe parcursul desfășurării evenimentelor avem parte si de scurte reprize de tandrețe. Ori povestea nu e convingătoare ori actorii aleși nu reușesc sa transmită emoția necesară de a ne impresiona.

La capitolul efecte speciale in schimb Warcraft excelează la toate capitolele. Orcii sunt foarte bine reprezentați cum si scenele de lupta au reușit sa ne convingă ca sunt foarte realiste.

Bătăliile si luptele sunt partea centrală a filmului si nu veți apuca sa va plictisiți. Poate ca si din acest motiv nu prea am reușit sa ne familiarizăm cu povestea personajelor.

Chiar dacă finalul lasă loc de continuare si de dezvoltare a unor noi părți, un nou capitol din Warcraft e pus sub semnul întrebării. Cu toate ca distribuția a inclus foarte multe nume noi, o schimbare sau ceva diferit nu înseamnă întotdeauna un lucru rău.

Regizor: Duncan Jones
Scenaristi: Charles Leavitt (screenplay), Duncan Jones (screenplay)
Actori: Travis Fimmel, Paula Patton, Ben Foster