Page Nav

HIDE

GRID STYLE

GRID_STYLE

Articole recente:

latest

Ads Place

In Jurul Lumii - Cappadocia (Editia 4)

In ediția patru a călătoriei noastre In jurul lumii ajungem în Turcia pentru a descoperi peisajul uimitor din Cappadocia. Cappadocia es...


In ediția patru a călătoriei noastre In jurul lumii ajungem în Turcia pentru a descoperi peisajul uimitor din Cappadocia.

Cappadocia este o regiune istorică din Turcia (Anatolia Centrală) care cuprinde părți din actualele provincii Kayseri, Aksaray, Niğde și Nevșehir. Cele mai importante orașe din această regiune sunt Kayseri, Avanos, Aksaray, Nevșehir și Ürgüp. Cappadocia, se distinge prin peisajul spectaculos al hornurilor feerice, al salasurilor din pesteri si al oraselor subterane in expansiune.

Accesibilă cu autobuzul sau cu avionul din Istanbul, Cappadocia este una dintre atracțiile incontestabile ale oricărui circuit turistic, organizat în Turcia. Piesa de rezistență este Parcul Național Göreme, care a fost inclus în anul 1985 în Patrimoniul Mondial UNESCO și care protejează sculpturi în stâncă datând din era romană. Alta atracție majoră este orașul Ürgüp, unde te poți caza intr-un hotel săpat în stâncă, care amintește de Aventurile familiei Flintstone în epoca de piatră.

Niciun comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

ADS