Teodosie inconjurat de 20 de preoti la controlul judiciar. | Sursa foto: Mediafax
Invinuitul Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, a fost azi la Inspectoratul de Politie al Judetului Constanta pentru a da din nou cu subsemnatul in dosarul in care este acuzat de DNA pentru insusire frauduloasa de fonduri europene.

Daca in urma cu cateva saptamani a intrat pe usa din spate in mod ilegal, ca sa scape de presa, cauzand anchete si sanctiuni disciplinare, acum prea Inaltul si-a chemat la apel subalternii.

Daca nu mi-ar fi atras atentia la ce subalterni a apelat Teodosie si al sau aghiotant, purtator de cuvant... as fi trecut dezgustat peste intamplarea de azi.

Am scris si pe Facebook, si o fac si aici.. citand din ce am postat acolo:


Pentru ca setarile nu imi permit sa incorporez si comentariul meu de pe Facebook, il redau fidel printr-un citat:

Deci imi vine sa.... vomit. Ce este si mai enervant este ca printre cei obligati de conducerea Arhiepiscopiei Tomis sa participe la circul asta, se afla preoti pe care ii cunosc personal. Sunt convins ca au fost obligati sa participe la aceasta mascarada, dupa fetele lor care imi inspira umilire. Ca sa fiu si mai incisiv, preotii chemati la apel de conducerea de la Constanta sunt in mare parte de la Parohiile din Comuna Lumina si Navodari.

Domnului purtator de cuvant al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tanasescu, sa va fie rusine, cu R mare... Imi propun ca de acum inainte sa va "umilesc" de fiecare data cand voi avea ocazia. Voi face asta pana cand hotii si lichele care au ajuns sa conduca Biserica Ortodoxa Romana, precum "domniile voastre", nu vor intelege sa dispara din spatiul public in care indraznesc sa se prezinte ca bun samariteni, dandu-le lectii de smerenie credinciosilor. Nesimtitilor....


Jurnalistii de la Ziua de Constanta au fost si ei prezenti la acest eveniment si au relatat despe soborul de preoti adunati in fata Inspectoratului Judetean de Politie Constanta. Mai multe videoclipuri si imagini gasiti pe site-ul ziarului.

"În perioada 2010 – 2016, inculpatul Petrescu Teodosie, în calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului împreună cu ceilalţi inculpaţi au folosit şi prezentat declaraţii false în relaţia cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (A.P.I.A.) în scopul de a primi fonduri europene. În declaraţiile prezentate la A.P.I.A., inculpaţii au declarat în mod nereal că utilizează anumite suprafeţe agricole având categoriile de folosinţă 'vii pe rod cu struguri pentru vin/vii pe rod cu struguri nobili pentru vin', în condiţiile în care, începând cu anul 2010, pe respectivele suprafeţe agricole nu mai existau astfel de culturi.(...) Faptele au avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene în cadrul schemelor de plată pe suprafaţă unică (SAPS), totalizând 1.356.973 lei, după cum urmează: în anul 2010 – 142.988,37 lei, în 2011 – 148.610,21 lei, în 2012 – 239.732,26 lei, în 2013 – 262.267,07 lei, în 2014 – 281.733,52 lei, în 2015 – 281.633,28 lei, în anul 2016 plăţile nefiind încă autorizate (această faptă a rămas în faza tentativei)", se arăta într-un comunicat al DNA citat de Mediafax.