Din aceasta saptamana romanii au din nou posibilitatea de  a urmari emisiuni culinare in care concurenti cu talent in ale gatitului se intrec pentru a castiga premiul de cel mai bun bucatar.

Dupa ce au plecat de la Pro TV, juratii de la MasterChef, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu au incercat la Antena 1 mai multe formate, oprindu-se la "Chef la cutite", productie ajunsa la al treilea sezon si care s-a bucurat de succes in randul telespectatorilor reusind sa obtina rezultate de audiente bune in aceasta toamna.

Difuzata in mod traditional in sezonul de toamna, emisiunea Masterchef de la PRO TV s-a reintors cu un nou sezon in luna februarie. Postul a renuntat la toti cei trei chefi si a apelat la altii noi, desi am putea spune, ca cel putin pentru unul dintre ei, termenul de chef e putin cam impropriu.

Chef Samuel Le Torriellec, Răzvan Exarhu si Liviu Popescu le-au luat locul lui Adi Hadean, Chef Foa si lui Patrizia Paglieri. Noua echipa a venit la pachet si cu o schimbare de format, concurentii ce vor sa se califice mai departe trecand direct prin probe si dueluri, gatind cu ingrediente alese inainte de jurati. De asemenea sezonul cu numarul 7 va include probe noi, cu totul si cu totul surprinzatoare, atat pentru concurenti, cat mai ales pentru telespectatori! Concurentii vor gati in mai multe locatii spectaculoase, zone care vorbesc de la sine despre istoria culinara a tarii noastre. De-a lungul sezonului, concurentii vor fi pusi la grea incercare, atat din punct de vedere al rezistentei, cat si al creativitatii!



Schimbarea de jurati si de regulament pare ca nu le-a fost pe plac telespectatorilor, prima editie din duelul celor doua emisiuni de gatit fiind castigata detasat de Antena 1. Postul a fost lider de audienta pe toate targeturile masurate: URBAN,NARATIONAL si COMERCIAL.

Conform datelor de audienta ale Kantar Media, la nivel national emisiunea Chefi la cutite a avut o audienta de 1.363.000 de persoane, pe intervalul de difuzare 20:30 - 23:00. Pe locul doi s-a aflat Kanal D cu o audienta de 1.255.000 de persoane. Emisiunea Masterchef de la PRO TV a ocupat locul trei in audienta cu 1.095.000.



Debutand direct pe locul trei in audiente, noul sezon Masterchef de la PRO TV se prefigureaza a fii un nou esec pentru post, care in luna decembrie a admis rezultatele slabe obtinute de Supravietuitorul, de la care postul avea asteptari mari.

Explicatia audientelor slabe poate fi legata de faptul ca in acest sezon concurentii ce participa la show au parte de o prezentare mai succinta. Astfel, fara preselectii nu s-a creat conexiunea dintre concurenti si cei care urmaresc emisiunea. Pentru telespectatorul roman este important sa cunoasca personajele si sa se ataseze de ele.

Cele doua emisiuni de gatit, Masterchef si Chefi la cutite, sunt difuzate de Pro TV si Antena 1 in fiecare seara de luni si marti de la ora 20:30.