Sambata dimineata, dupa ce m-am trezit si mi-am savurat cafeaua, am dat o raita prin frigider ca sa vad ce a mai ramas de la ultimele cumparaturi si nu am apucat sa fac.

Am dat astfel de un pachet de foi fine de placinte, iar alaturat erau niste ciuperci si spanac proaspat. Mi-a trecut imediat prin cap o reteta de placinta cu branza, ciuperci si spanac pe care o vazusem la televizor si pe care am incercat sa o reproduc.

Trebuie sa recunosc ca imi era pofta de o placinta de genul de ceva vreme, asa ca a fost ocazia perfecta.

Pentru reteta de PLACINTA CU BRANZA, CIUPERCI SI SAPANAC am folosit:

- 1 pachet foi de placinta fine (pachet refrigerat de la Bella);
- 300 g ciuperci proaspete;
- 1 pachet spanac proaspat;
- 3-4 cepe verzi (puteti folosi si o ceapa galbena/alba);
- 500g branza de vaci;
- 3 oua;
- 200 gr cascaval;
- piper;
- ulei;




Am taiat in bucati mici ciupercile si ceapa si le-am pus separat la calit intr-o tigaie. Spanacul l-am spalat si l-am pus in tigaie pana cand acesta a scazut. L-am scos apoi pe tocator si l-am maruntit. Ciupercile, spanacul si ceapa le-am amestecat cu branza, trei oua si piper si mi-a iesit o umplutura gata sa fie intinsa pe foile de placinta.

Intr-o tava, pe care am uns-o inainte cu ulei, am pus rand pe rand cate 2-3 foi de placinta, ungand cu ulei fiecare strat. Am pus apoi umplutura, pe care am intins-o uniform pe toata suprafata, am ras cascavalul si am acoperit iar cu foi de placinta.

Tava se pune in cuptorul preincalzit la o temperatura de 150-190 de grade pana cand foile de placinta devin aurii. La mine a durat cam 30 de minute la 150 de grade.

Placinta se serveste cu smantana sau iaurt (grecesc in cazul meu) si de preferat, se lasa sa se raceasca inainte de a fi savurata.