Juriul Selecţiei Naţionale Eurovision 2017 a anunţat, duminică, 26 februarie, în direct la TVR, cei zece finalişti care vor concura pentru un bilet spre scena de la Kiev. Cristina Vasiu, MIHAI, Ramona Nerra, Ana Maria Mirică, Instinct, Ilinca feat. Alex Florea, Tavi Colen & Emma, Maxim, Eduard Santha şi Xandra sunt cei pe care îi vom urmări în Marea Finală, duminică, 5 martie, în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional, TVR Moldova şi online, pe TVR+.

Membrii juriului au decis în unanimitate că piesa care merită să primească 12 puncte este Yodel It!, Ilinca şi Alex Florea reuşind performanţa de a obţine maximum de puncte – 60.

Emoţiile au fost mari şi pentru Ana Maria Mirică, ea întrunind acelaşi număr de puncte ca şi Elize & No Stress (7 puncte). Conform Regulamentului, diferenţa a fost făcută de punctajul obţinut individual de la membrii juriului, respectiv cea mai mare notă primită de fiecare piesă.

Gazda show-ului a fost Iuliana Tudor. Vedeta TVR a fost susţinută, din Camera Verde, de Ioana Voicu şi Dan Helciug, care au luat pulsul artiştilor, pe măsură ce emoţiile concursului au crescut.

Semifinala a debutat cu un medley al concurenţilor, care au adus în Studioul TVR câteva dintre hiturile Eurovision din toate timpurile. Alături de ei, pe scena Eurovision România au urcat membrii trupei SuperChill, cu un spectacol de percuţie, dans şi acrobaţii.

La rândul lui, Ovidiu Anton a ridicat publicul în picioare cu un recital plin de emoţie şi forţă, din care nu a lipsit nici piesa Moment of Silence, care i-a adus trofeul Eurovision România 2016.

Selecţia Naţională se va încheia cu Marea Finală, care va avea loc duminică, 5 martie. Câştigătorul Eurovision România va fi desemnat exclusiv de public, prin televot.

Cele 10 piese finaliste ale selectiei nationale:


Ilinca feat. Alex Florea – Yodel it!


Xandra – Walk on by


M I H A I – I won’t surrender


Cristina Vasiu – Set the skies on fire


Instinct – Petale


Ramona Nerra – Save me


Eduard Santha – Wild child


Tavi Colen & Emma – We own the night


Maxim – Adu-ţi aminte


Ana Maria Mirică – Spune-mi tu