Un studiu recent realizat arata ca aproximativ 45% dintre cupluri aleg sa faca planuri pentru vacanta cu mult timp inainte, luna martie fiind, in general, perioada cu cele mai multe accesari in ceea ce priveste site-urile cu recomandari interesante de destinatii pentru calatorie.

Fie ca preturile sunt mai accesibile, ori ca sunt de parere ca lucrurile realizate din timp au mai multe sanse de realizare, cert este ca tinerii indragostiti prefera sa puna la punct toate planurile pentru vacanta inca din iarna, tocmai ca sa se asigure ca vor avea parte de experiente de neuitat in destinatii de vis.

De aceea, in cele ce urmeaza, se afla cele mai romantice 5 destinatii europene preferate de romani pentru perioada vacantei de vara.

Top 5 locuri preferate de romani!

Nu mai reprezinta pentru nimeni o noutate faptul ca romanii prefera excursiile realizate in afara tarii, din dorinta de a avea parte de cateva momente unice, in locatii recunoscute pentru ofertele atractive pe care le pun la dispozitie tinerilor care isi doresc sa planuiasca o vacanta in doi anul acesta.

Iata 5 destinatii europene perfecte pentru cuplurile care se dau in vant dupa excursiile in afara ţării:

1.      Majoritatea turistilor spun ca cele mai frumoase plaje din lume se regasesc in Cuba. Iata un motiv indeajuns de puternic pentru ca tinerii sa isi doreasca sa vada si sa simta pe pielea lor experienta unei vacante intr-o asemenea destinatie. De altfel, insula este fascinanta nu numai pentru peisajele minunate, ci si pentru mostenirea culturala pe care o detine si care merita descoperita in detaliu. Oamenii sunt deschisi, primitori si promit experiente inedite, de neuitat.



2.      Bruges reprezinta o locatie de vis, in care romanii se reintorc de fiecare data cand au ocazia. Cladirile medievale, stradutele, peisajele si cafenelele boeme reprezinta decorul perfect care sa convinga un numar semnificativ de tineri sa aleaga Belgia ca destinate romantica in doi.



3.      Florenta si centrul sau istoric atrage an de an tot mai multi turisti pasionati de cultura si peisaje romantice. De altfel, Florenta este considerata ca fiind un adevarat muzeu in aer liber, acesta fiind si motivul pentru care tinerii aleg sa isi petreaca vacantele intr-o atmosfera de exceptie in fiecare an.

4.      Praga reprezinta un oras fermecator care a castigat extrem de multa popularitate in ultima perioada in randul turistilor fascinati de peisajele mistice. Cu siguranta, reprezinta una dintre cele mai potrivite destinatii pentru o vacanta petrecuta in doi.



5. Grecia, mai exact insula Santorini reprezinta locatia ideala pentru stabilirea unei luni de miere a unui cuplu proaspat casatorit. Este extrem de cautata ca zona de vacanta, asa ca, iata si motivul pentru care romanii obisnuiesc sa isi faca rezervarile din timp.