Page Nav

HIDE

GRID STYLE

GRID_STYLE

Articole recente:

latest

Ads Place

Contractele colective de muncă vor redeveni obligatorii

Contractele colective de muncă vor redeveni obligatorii, atât în instituțiile publice, cât și în cele private, a anunțat, vineri, ministr...


Contractele colective de muncă vor redeveni obligatorii, atât în instituțiile publice, cât și în cele private, a anunțat, vineri, ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, potrivit Agerpres.

Ministrul a precizat că obligativitatea urmează a fi inclusă în noua Lege a dialogului social. Actul normativ va fi lansat spre dezbatere imediat după intrarea în vigoare a Legii salarizării unice în sistemul bugetar.

„Există o solicitare a tuturor sindicatelor reprezentative la nivel național și trebuie să creăm un sistem de protecție a angajaților, astfel încât drepturile acestora să fie respectate. Legea actuală trebuie modificată astfel încât noi să creăm condițiile minime pentru respectarea drepturilor angajaților, pentru că nu vrem să influențăm foarte mult mediul de afaceri", a precizat ministrul Gabriel Petrea, la Botoșani.

În opinia sa, Guvernul a făcut o eroare, în 2011, când a eliminat contractele colective de muncă la nivel de ramură și unitate.
Consider că o lege adoptată prin asumare și nu prin dezbatere publică, o lege care până la urmă a înghețat dialogul social și a făcut imposibilă semnarea contractelor colective de muncă a fost o lege împotriva salariaților din România", a declarat Gabriel Petrea.

Niciun comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

ADS