Page Nav

HIDE

GRID STYLE

GRID_STYLE

Articole recente:

latest

Ads Place

Ericsson, AT&T si Qualcomm demonstreaza apeluri VoLTE pentru Internetul Tuturor Lucrurilor

Ericsson, AT&T si Qualcomm Technologies sunt primele care anunta succesul unui apel VoLTE pentru IoT pe o infrastructura de retea dej...


Ericsson, AT&T si Qualcomm Technologies sunt primele care anunta succesul unui apel VoLTE pentru IoT pe o infrastructura de retea deja existenta, cu activare software si un nou modem cu tehnologie CAT-M1/LTE-M.

Demonstratia a folosit modemul MDM9206 de la Qualcomm, conceput pentru a suporta Cat-M1/ LTE-M, reteaua radio Ericsson, IP Multimedia Subsystems, Evolved Packet Core, infrastructura de retea User Data Management si un nou software, toate de la Ericsson. Demonstratia arata ca tehnologia este matura si pregatita pentru lansare comerciala in retelele operatorilor.

AT&T este mandra sa participe alaturi de Ericsson si Qualcomm Technologies pentru a dezvolta suport VoLTE pe Cat-M1/LTE-M”, a spus Chris Penrose, Presedinte, IoT Solutions, AT&T. „Abilitatea de a sustine servicii de voce este o caracteristica importanta pentru multe verticale din portofoliul nostru IoT, inclusiv clientii nostri din industriile de alarme si securitate, automobile, dispozitive purtabile si sanatate.

Extinderea capabilitatilor serviciilor mobile de voce catre dispozitive IoT deschide oportunitati pentru a extinde serviciile pentru intreprinderi catre arii precum sisteme de alarma, truse de prim ajutor la distanta, dispozitive purtabile, incuietori digitale, imbracaminte de securitate de unica folosinta si alte tipuri de aplicatii si servicii pentru IoT.

Acest lucru inseamna ca dispozitivele IoT ce folosesc VoLTE pe Cat-M1/LTE-M vor permite intreprinderilor sa efectueze apeluri vocale, extinzand capabilitatile retelelor mobile ale operatorilor prin accesarea ecosistemului extensiv si inovator al IoT.

Dispozitivele IoT care functioneaza pe Cat-M1/LTE-M presupun costuri scazute, consum mic de energie, acoperire extinsa, conexiuni masive si o baza puternica pentru transmitere. In combinatie cu acoperirea LTE deja existenta si capabilitatile comunicatiilor audio, operatorii pot lansa o raza de aplicatii in orase inteligente, logistica, utilitati, medicina, transport, minerit, agricultura, productie si multe altele.

Cu aceasta demonstratie de succes a Cat-M1/LTE-M ce sustine apeluri vocale VoLTE pe dispozitive IoT, oferim mai multa valoare operatorilor si utilizatorilor”, a spus Anders Olin, Head of Network Applications, Business Unit IT and Cloud Products, Ericsson. „Beneficiul comunicarii umane de baza se intrepatrunde perfect in mediul IoT. Sustinut de portofoliul nostru core si radio, va fi fezabil sa lansam global servicii vocale pentru IoT, eficiente din punct de vedere al costurilor, pentru toate tipurile de industrii si diferite cazuri de utilizare.”

Suntem foarte multumiti ca am demonstrat VoLTE pe tehnologie Cat-M1/LTE-M”, a spus Vieri Vanghi, Vice President, Product Management, Qualcomm Technologies, Inc.. „Este un pas major catre livrarea unui set nou de aplicatii si servicii pentru intreprinderile IoT. Modemul nostru MDM9206, care reprezinta ultima inovatie a companiei, a fost dezvoltat sa sustina consum scazut de energie, latime scazuta de banda si aplicatii si servicii IoT eficiente din punct de vedere al costurilor, si continua sa ajute la noi cazuri de utilizare pentru IoT, iar, acum, special pentru cei care au nevoie de servicii de voce.”

Tehnologia Cat-M1/LTE-M va juca un rol important in lansarea viitoarelor dispozitive IoT la nivel global, pentru ca ofera o combinatie unica de acoperire imbunatatita, durata de viata a bateriei si conectivitate bogata si sigura pentru o noua generatie de aplicatii si servicii IoT. Cat-M1/LTE-M permite VoLTE sa fie lansat in banda larga cu o eficientizare a costurilor.

Adoptia tehnologiei VoLTE va creste si va ajunge la 3,3 miliarde pana la finalul lui 2022, reprezentand mai mult de 60% din toate abonamentele LTE. In 2022, se estimeaza ca vor exista 18 milioane de dispozitive conectate la IoT la nivel global (potrivit Ericsson Mobility Report, editia din noiembrie). Ericsson este prezenta astazi in toate pietele LTE cu trafic mare, inclusiv in SUA, Japonia, Coreea de Sud si este lider in gestionarea celui mai mare trafic LTE. Mai mult de 270 de retele LTE RAN si Evolved Packet Core au fost livrate de Ericsson in toata lumea, 200 din acestea fiind deja lansate comercial. Ericsson a lansat mai mult de 30 de retele VoLTE la nivel global.

Niciun comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

ADS