Ilinca feat. Alex Florea au câştigat finala selecţiei naţionale a Eurovision 2017, după votul telespectatorilor, cu piesa "Yodel It!". Show-ul a fost transmis în direct pe canalele TVR duminica seara.

În finala selecției naționale Eurovision 2017 au participat 10 piese iar câștigătorii au fost desemnați exclusiv de către public, ce și-a putut susține favoriții prin SMS.

Piesa câștigătoare a primit 10 377 de voturi din partea telespectatorilor, dintr-un total de peste 30000 de voturi, au anunțat aseară organizatorii selecției. Ilinca feat. Alex Florea voe merge la concursul Eurovision 2017, care va avea loc la Kiev, în luna mai. Semifinalele vor fi pe 9 şi 11 mai şi Finala pe 13 mai. Reprezentanul României va concura în prima parte a celei de-a doua semifinale. Alături de România, în competiţie s-au mai înscris alte 42 de ţări.

Ilinca feat. Alex Florea cu melodia „Yodel It”, marii câştigători al Finalei Eurovision România, au primit un premiu de 5.000 de euro şi trofeul Eurovision România, conceput de artistul Daniel Divrician. Textul piesei îi aparţine Alexei Niculae, iar muzica a fost compusă de Mihai Alexandru.



Compozitorul Mihai Alexandru a declarat aseară ca melodia a fost inițial compusă pentru formația  Timebelle, din care fac parte Miruna Mănescu (voce), Samuel Forster (tobe) şi Emanuel Daniel Andriescu (saxofon, pian), reprezentant al Elveţiei în concursul Eurovision de la Kiev.

Show-ul a fost prezentat de Iuliana Tudor, pe care au susţinut-o din Camera Verde Ioana Voicu şi Dan Helciug, care au prezentat impresiile, reacţiile şi emoţiile artiştilor.

Finaliştii au fost aleşi de juriul Eurovision România, alcătuit de Luminiţa Anghel, Ovi Jacobsen, Paula Seling, Andrei Tudor şi Adrian Romcescu -  care a ocupat funcţia de preşedinte.