Un inginer francez pe nume Thomas Chrysochoos, pasionat de muzică, prezintă un instrument numit Specktr, ce permite producerea şi controlarea sunetelor într-un mod inedit. Inventia se folosește de ajutorul unei mănuşi care are capabilitatea de a se conecta la sute de aplicaţii software de muzică.

Mănușile sunt confecționate din lycra și sunt echipate cu senzori ce identifică acţiunea degetelor şi cu o carcasă detaşabilă, ce ajută la interpretarea poziţiei mâinii în spaţiu, pot îndeplini peste 1.500 de combinaţii de sunete.

Compactă şi multifuncţională, mănuşa poate fi folosită atât de muzicienii profesionişti, live sau în studio, cât şi de amatori, practic în orice loc s-ar afla. Datorită senzorilor foarte fini, mănuşa permite ca, prin simple mişcări ale degetelor,  utilizatorii să poată combina note muzicale şi să obţina sunete neaşteptate.

Marele avantaj al mănușii este faptul că este compatibilă cu sute de aplicaţii software ce face din Specktr un instrument prin care poţi controla, nu doar sunetele, dar şi luminile şi imaginile video. Mănuşa se conectează prin Bluetooth la o tabletă, smartphone sau calculator pentru a putea fi recunoscută de orice software de muzică folosind aşa numitul MIDI (Musical Instrument Digital Interface).

Mănuşa Specktr este disponibilă pe piaţă, la preţuri cuprinse între 120 şi 280 lire sterline pentru o singură mănuşă, 220 şi 450 lire sterline (perechea), existând şi posibilitatea de a cere fabricarea unei mănuși personalitate al cărui cost este 1000 de lire sterline.