Compania Discovery Communications, cea care a achiziționat posturile Eurosport, deținatoarele exclusive ale drepturilor de difuzare pentru Jocurile Olimpice din perioada 2018 - 2024, au anunţat, în cadrul Mobile World Congress de la Barcelona, că au intenţia de a stabili parteneriate cu operatori mobili care vor dori să transmită fiecare moment al competiţiei.

Astfel, operatorii din zona de mobile care vor dori să transmită fiecare moment al competiției, pot dobandi statutul de "Official Mobile Broadcaster" al Jocurilor Olimpice prin incheierea unor parteneriate.

Serviciul va fi adaptat pentru fiecare partener în parte, pentru a oferi o interacţiune cât mai mare cu abonaţii, printr-un canal dedicat care va transmite neîntrerupt cele mai bune momente ale Jocurilor Olimpice, atât în timp real, cât şi prin intermediul celor mai recente ştiri. În plus, serviciul va oferi conţinut la cerere în exclusivitate şi posibilitatea de a îl valorifica prin intermediul reţelelor de socializare. Toate acestea vor fi disponibile înaintea, pe parcursul, dar şi după Jocurile Olimpice.

Oficialii Eurosport au declarat de asemenea că în momentul de față se poartă negocieri pentru sublicențierea drepturilor de difuzare și cu alte posturi de televiziune din România.

"In Romania, la fel ca in toate celelalte piete, purtam discutii ample despre posibile parteneriate, atat in zona de free-to-air cat si in cea de pay-TV, cu toti cei interesati de drepturile pentru Jocurile Olimpice. Dorinta nostra este sa oferim acces la Jocurile Olimpice cat mai multor oameni, pe mai multe platforme ca niciodata. Mai multe detalii vor fi disponibile in apropierea Jocurilor Olimpice.", spune Victoria Davies, VP, Country Manager Discovery Networks CEE.

Canalele Eurosport si platforma online Eurosport Player vor acoperi toate evenimentele legate de Jocurile Olimpice.