De ceva ani încoace a trece un examen de bacalaureat este similar cu multe efort dar și interes din partea elevului ce își dorește să promoveze acest examen.

Pentru cei care sunt în căutarea unei modalități de învățare mai ușoară și eficientă, s-a lansat EasyBe, o platformă destinată celor care se pregătesc pentru examenul de Bacalaureat. Aceasta se dorește a fi un sprijin în reținerea mai ușoară a noțiunilor predate la clasă sau acumulate prin studiu individual.

"Am ales din toate materiile pe cele care conțin mult text, noțiuni de reținut și care totodată pot fi povestite, astfel încât lecturarea sau ascultarea acestora să fie cât mai plăcută", spun creatorii platformei.

Materiile disponibile pe site sunt:

– LIMBA și LITERATURA ROMÂNĂ, separat pentru profil UMAN și profil REAL

– ISTORIE

– BIOLOGIE, separat clasele IX-X și clasele XI-XII

– GEOGRAFIE


Conținuturile materiilor de pe site sunt în conformitate cu programa Ministerului Educației și Cercetării Științifice ( MECS ), predate de profesori cu o bogată experiență de la cele mai bune licee din București, ai căror elevi au an de an o rat[ mare de promovabilitate la examenul de Bacalaureat.

Prin accesarea site-ului și obținerea permisului de utilizare, veți avea acces la aceste lucrări de cea mai bună calitate, întocmite cu multă pasiune, cu o metodă de predare și structurare a materiei, care va duce fiecare utilizator mai aproape de succesul la examenul de Bacalaureat.

Materiile, accesibile pe calculator: desktop PC, laptop și alte dispozitive: smartphone, tabletă, notebook, netbook, sunt structurate astfel:

– VARIANTA AUDIO + TEXT, bine organizată, astfel încât să fie cât mai ușor de învățat și de reținut, putând fi și ascultată în același timp;

– VARIANTA AUDIO, care este de fapt înregistrarea variantei text, pentru a face materiile accesibile și în alte împrejurări decât în cele în care învățăm de obicei și anume: la plimbare, alergare, la sport, în sală sau în natură, în călătorii cu trenul sau mașina, în mijloacele de transport, înainte de culcare, chiar și cu ochii închiși, informația de cea mai bună calitate devine astfel mult mai accesibilă.

Lecțiile sunt interactive, cu teste la care doritorii își pot verifica noțiunile acumulate, iar fiecare materie are și exemple de subiecte de Bacalaureat rezolvate și cu recomandări în ce privește abordarea acestora.

O dată ce ați primit accesul la materiile achiziționate, lecțiile pot fi ascultate și reascultate, citite și recitite de nenumărate ori, de pe un singur dispozitiv o dată, timp de un an de la data achiziției.

Nu se recomandă copierea, conținuturile pot suferi modificări și actualizări de-a lungul timpului, în funcție de programa MECS, toate acestea fiind accesibile în timp real, inclusiv celor care au achiziționat deja produsele.

Fiecare elev are posibilitatea să-și aleagă modul preferat de învățare, care îl ajută să asimileze și să rețină mai ușor materia necesară pentru examenul de Bacalaureat.

Pentru cei curioși există variante DEMO, cursuri gratuite și accesibile oricui intră pe site și conțin prezentarea materiilor, câte o lecție la fiecare materie, precum și cuprinsul tuturor materiilor, cu lecțiile, capitolele și subcapitolele acestora.