Programat sa fie lansat in cinematografele ruse peste o saptamana, noul film Disney, "Frumoasa si Bestia", risca sa fie interzis in aceasta tara.

Un deputat rus, celebru pentru atitudinea homofoba, doreste interzicerea lui si a facut o cerere in acest sens.

Pelicula "Frumoasa si Bestia" va contine "primul moment exclusiv gay" din istoria Disney, chiar daca criticii care au vazut deja filmul au minimalizat importanta acestui aspect.

Intr-o scrisoare adresata ministrului Culturii Vladimir Medinsky, deputatul Vitaly Milonov considera ca acest film face o "propaganda flagranta si nerusinata pacatului si relatiilor sexuale perverse".

Milonov a cerut ministrului Culturii sa organizeze o vizionare speciala a filmului inainte de lansarea in cinematografe si sa "ia masuri pentru a-l interzice" daca se constata ca acesta contine "elemente de propaganda homosexuala".

Despre ce este insa vorba: LeFou, personaj interpertat de actorul Josh Gad, face totul pentru a se împăca cu ceea ce simte pentru Gaston, personajul negativ al filmului, Acest lucru care îl face să oscileze între dorinţă şi admiraţie faţă de acesta, în cadrul unei intrigi secundare, desprinsă de firul narativ principal al peliculei.


Reprezentanţii grupului Disney au declarat că această intrigă secundară reprezintă „primul moment exclusiv gay” din istoria celebrului studio hollywoodian.

Regizorul peliculei, Bill Condon, spune că rolul personajului LeFou reprezintă un deschizător de drumuri în ceea ce priveşte vizibilitatea comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transgender) pe marele ecran, potrivit Attitude Magazin.