Romania se afla pe primul loc in Uniunea Europeana in topul celor mai mari viteze de internet, insa in mod paradoxal suntem mult in urma cand vine vorba de servicii online.

Conform Digi 24, autorităţile mai au de lucru când vine vorba despre legătura românilor cu instituţiile publice. Suntem pe ultimul loc la utilizarea serviciilor de e-guvernare. Doar 6% dintre utilizatorii de internet din românia folosesc aceste servicii, în condiţiile în care media Uniunii Europene este 34 la sută. Mulţi nu sunt obişnuţi nici să folosească servicii bancare electronice şi să îşi facă online cumpăraturile. Pierd însă mult timp pe reţele de socializare, peste media UE.

Mulţi români folosesc internetul doar să-și povestească viața pe Facebook, iar când au nevoie să facă plăți preferă să meargă la ghișee.

In același timp, desi suntem campioni la viteze de internet, stam în urmă atunci cand vine vorba de numărul de utilizatori de internet. 56 la sută din populaţie foloseşte Internetul, faţă de 79 de procente media Uniunii Europene.

Datele au fost făcute publice în cadrul raportului despre "Indicele economiei și societății digitale publicat de Comisia Europeană", acolo unde România ocupa locul 28, ultimul loc al clasamentului.