Page Nav

HIDE

GRID STYLE

GRID_STYLE

Articole recente:

latest

Ads Place

Turneul de Calificare la Campionatul European de Fotbal pentru Nevazatori are loc la Bacau

România are onoarea de a organiza în premieră, în perioada 1-9 aprilie 2017, la Bacău, Turneul de Calificare la Campionatul European de F...


România are onoarea de a organiza în premieră, în perioada 1-9 aprilie 2017, la Bacău, Turneul de Calificare la Campionatul European de Fotbal pentru Nevăzători.

Tragerea la sorți a grupelor de calificare a avut loc la Casa Fotbalului din București. Extragerea a fost efectuată de fostul internaţional Ion Vlădoiu, alături de el fiind căpitanul naţionalei de fotbal pentru nevăzători, Mihai Nistor, vicepreşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor din România, Mihai Dima, şi antrenorul lotului naţional al nevăzătorilor, Sorin Octavian Lăpădatu.În urma tragerii la sorți cele două grupe sunt configurate astfel:

Grupa A: România, Irlanda, Georgia, Albania

Grupa B: Grecia, Belarus, Croaţia, Moldova

Primele două clasate din fiecare grupă vor disputa semifinalele, ale căror câştigătoare vor merge la Campionatul European din Germania, programat la finalul lunii august.

Toate competiţiile oficiale de fotbal pentru nevăzători sunt reglementate şi organizate de către Internaţional Blind Sport Assotiation (I.B.S.A. – Federaţia Internaţională a Sportului pentru Nevăzători).

Meciurile de fotbal pentru nevăzători se joacă pe teren sintetic, 5 contra 5, în două reprize de câte 25 de minute. Portarul nu are dizabilităţi de vedere, iar mingea folosită este una specială.

Prima ediţie a Campionatului European de Fotbal pentru Nevăzători a avut loc în Spania, la Barcelona, în anul 1997.

La Campionatul European de Fotbal pentru Nevăzători vor participa 10 echipe: primele opt clasate la ediţia precedentă (Anglia, 2015) şi primele două clasate în turneul de calificare găzduit de România.

Echipa naţională de fotbal pentru nevăzători a României a fost creată de către Asociaţia Nevăzătorilor din România. Selecţionata României a disputat primul meci internaţional în anul 2014, în Germania, de atunci participând la o serie de turnee destinate ţărilor în care fotbalul pentru nevăzători este de abia la început.

Participarea la turneul de calificare la Campionatul European este cel mai important moment din scurta istorie a fotbalului pentru nevăzători din ţara noastră. Iar faptul că România găzduieşte o întrecere de asemenea anvergură întregeşte valoarea acestui eveniment inedit.

Niciun comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

ADS