La 26 de ani după finalul sezonului al doilea al celebrului serial semnat de David Lynch și Mark Frost, Twin Peaks urmeaza să aibă parte de un nou sezon.

Canalul american Showtime a anunțat data premierei pentru noul sezon „Twin Peaks” și numărul episoadelor în timpul conferinței Television Critics Association.

Continuarea seriei-cult a lui David Lynch va debuta la Showtime pe 21 mai 2017, cu două episoade de câte o oră. Întregul sezon va avea 18 episoade, fiecare fiind difuzat duminica. Ultimul va fi pe post pe 3 septembrie 2017.

„Cred că «Twin Peaks»-ul pe care urmează să-l vedem este pură heroină, marca David Lynch, și sunt foarte încântat să vi-l pot oferi”, a declarat David Nevins, șeful de la Showtime Networks.

Inițial, serialul trebuia să se reîntoarcă pe micile ecrane în 2016, pentru a marca și 25 de ani de la episodul final, dar premiera a fost amânată. A existat și un conflict financiar cu creatorul serialului, David Lynch, care însă s-a rezolvat.

Serialul „Twin Peaks” a devenit cult în anii 90. Seria fantastico-polițistă, creată de David Lynch și Mark Frost, urmărea ancheta agentului FBI Dale Cooper, interpretat de Kyle MacLachlan, care încerca să elucideze moartea misterioasă a Laurei Palmer, o liceană ultrapopulară din orășelul Twin Peaks.



Pe 22 mai 2017, serialul va avea premiera exclusivă pe HBO GO în Polonia, România, Cehia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria, Moldova, Slovenia, Croația, Serbia, Kosovo, Muntenegru, Macedonia și Bosnia și Herțegovina.

Acțiunea noului serial eveniment Showtime, unul dintre cele mai influente seriale din toate timpurile, începe la 25 de ani după ce locuitorii unui oraș bizar au fost șocați de uciderea brutală a reginei frumuseții, Laura Palmer.

Mult așteptatul serial „Twin Peaks” va aduce o mare parte dintre membrii originali ai distribuției pe ecrane, inclusiv pe Kyle MacLachlan, în rolul agentului special FBI Dale Cooper.

Sezoanele 1 și 2 din serialul original vor fi disponibile pe HBO GO de la începutul lunii mai.