Page Nav

HIDE

GRID STYLE

GRID_STYLE

Articole recente:

latest

Ads Place

8 din 10 cupluri din România se confruntă cu lipsa de afecțiune a partenerilor

8 din 10 cupluri din România vin la psihoterapeut deoarece unul dintre parteneri nu-și mai manifestă afecțiunea față de partener. Este re...


8 din 10 cupluri din România vin la psihoterapeut deoarece unul dintre parteneri nu-și mai manifestă afecțiunea față de partener. Este rezultatul unui studiu efectuat de psihoterapeutul Oana Nicolau după zece ani de experiență în terapia de cuplu.

Printre principalele probleme cu care s-au confruntat cele aproape 1000 de cupluri care au venit la terapie se mai numără lipsa susținerii și încurajării partenerului, delăsarea pe plan personal, lipsa timpului sau apariția copilului.

„În ciuda percepțiilor generale, nu infidelitatea este principala problemă cu care cuplurile din România se confruntă, ci lipsa de afecțiune, lipsa de manifestare a sentimentelor. Majoritatea partenerilor ridică problema singurătății într-un cuplu și nesiguranța în relație și în iubirea celuilalt. O altă problemă este timpul alocat relației, acel timp pe care cei doi parteneri îl petrec făcând activități împreună și este o resursă foarte importantă în evoluția relației lor”, precizează psihoterapeutul Oana Nicolau.

Pentru rezolvarea problemelor, un cuplu stă în terapie între 4-6 luni, iar mulți dintre ei aleg să rămână apoi în terapia de dezvoltare personală.

“Spre deosebire de acum zece ani, percepția cuplurilor asupra terapiei s-a schimbat foarte mult. Astăzi, cuplurile conștientizează necesitatea unui psihoterapeut care să-i ajute să depășească anumite obstacole sau anumite perioade stresante. Important este să înveți să repari ce s-a stricat pentru a regăsi armonia cuplului”, adaugă psihoterapeutul Oana Nicolau.

După 10 ani de activitate, Clinica Oana Nicolau a implementat un program de sănătate emoțională pentru a evidenția principalele probleme pentru care românii apelează la un psihoterapeut și pentru a oferi soluțiile necesare (problemele de cuplu, depresia, anxietate și stresul, dezvoltarea personală, parentingul).

Pentru problemele de cuplu, psihoterapeutul Oana Nicolau a lansat cartea “A de la Armonie” care scoate la lumină cazurile cu care s-a confruntat în cabinet.„Ideea cărții a venit din iubire pentru oameni și pentru problemele pe care aceștia le au. Viața de cuplu ne aduce împlinire și trasează zâmbete și bucurie pe chipurile noastre. Cartea are la bază poveștile reale din cabinet, povești care-i pot ghida și pe ceilalți în atingerea armoniei în cuplu. Totodată, cartea subliniază importanța terapiei ca mijloc de prevenție”, a precizat psihoterapeutul Oana Nicolau.

În perioada 20 iulie – 20 august, Clinica Oana Nicolau oferă un pachet special pentru primele 50 de cupluri care aleg să meargă în terapie – la cinci ședințe achiziționate primesc o ședință cadou. Pentru cei care nu au timpul necesar sau nu se află în București, Clinica Oana Nicolau oferă și terapie prin Skype.

Niciun comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

ADS