Page Nav

HIDE

GRID STYLE

GRID_STYLE

Articole recente:

latest

Ads Place

Girls Champions in 3D, proiectul ce isi propune lansarea unei specializari pentru proiectarea si productia de obiecte tridimensionale

E-CIVIS si ECDL ROMANIA au lansat in parteneriat proiectul "Girls Champions in 3D" (www.girlschampions.com) care a vizat utiliz...


E-CIVIS si ECDL ROMANIA au lansat in parteneriat proiectul "Girls Champions in 3D" (www.girlschampions.com) care a vizat utilizarea tehnologiei digitale intr-un mod inovativ, in scopul pregatirii studentelor din cadrul diferitelor facultati din Bucuresti, intr-o specializare noua privind proiectarea si productia de obiecte tridimensionale, tinand cont ca pe piata muncii exista cerere de specialisti in domeniul fabricatiei aditive.

Cele mai semnificative rezultate obtinute ca urmare a implementarii proiectului "Girls Champions in 3D" au fost:

• 24 studente selectate de la diverse facultati din Bucuresti (farmacie, medicina dentara, biologie, arhitectura de interior, design grafic, chimie aplicata si stiinta materialelor, inginerie medicala, etc) pentru a benefica de instruire, testare si certificare ECDL 3D Printing si de activitati de mentorat

• 24 studente de la diverse facultati din Bucuresti formate in domeniul modelarii si imprimarii 3D

• 21 studente de la diverse facultati din Bucuresti certificate in domeniul modelarii si imprimarii 3D - ECDL 3D Printing

• 1 sesiune de mentorat desfasurata (constand in sprijin dedicat persoanele care au absolvit cursul si au obtinut certificarea ECDL 3D Printing pentru a le facilita tranzitia acestora pe piata muncii).

       Implementarea proiectului a produs o schimbare in bine in randul beneficiarilor, le-a deschis apetitul studentelor pentru modelare si imprimare 3D si le-a largit orizontul spre noi idei si inovatii:

„Imi doresc sa profesez in domeniul turismului - organizarea de evenimente si cred cu tarie ca imprimarea 3 D poate aduce o multime de beneficii si aspecte inovatoare in ceea ce intentionez sa fac..... Nu numai ca vreau sa ma ocup cu organizarea de evenimente, ci vreau sa imi realizez singura materialele de care am nevoie: invitatii handmade, obiecte de decor pentru nunti, botezuri, petreceri. Imaginati-va cum ar fi sa mergeti la nunta celui mai bun prieten si in loc de banalele marturii sa gasiti pe masa doua figurine superbe care se tin de mana - mire si mireasa, iar florile vor fi puse in vaze printate 3D, cu un desing unic, aparte! Acestea sunt doar cateva idei din ceea ce imprimarea 3 D mi-ar putea transforma visul in ceva special si de succes!” a declarat una dintre studentele participante in proiect.

Anul 2018 marcheaza continuarea colaborarii pentru cresterea proiectului “Girls Champions in 3D”, extinderea parteneriatului in domeniul roboticii si al desfasurarii unor cursuri de construire imprimante 3D de la 0. Astfel, intalnirilor Coder Dojo, care se desfasoara bi-lunar in cadrul ECDL EduHub din Veranda Mall, li se vor adauga si cursuri de robotica. Tinerii vor putea beneficia si de cursuri de construire a unor imprimante 3D de la 0. Ideea de baza a proiectului este ca tinerii, dar nu numai, sa nu fie doar consumatori de tehnologie , ci sa o si inteleaga.

Toate aceste initiative se inscriu in strategiile celor doua organizatii de a promova aptitudinile digitale in randul cetatenilor din Romania, si in special al tinerilor. Ambele organizatii sunt membre ale coalitiei “Skills 4IT” - componenta a Digital Skills and Jobs Coalition.

Niciun comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

ADS