Page Nav

HIDE

GRID STYLE

GRID_STYLE

Articole recente:

latest

Ads Place

Ce parare au romanii despre starea sportului romanesc

Starea sportului romanesc in general si a fotbalului in special nu este aceea pe care si-o doresc romanii, conform unui studiu realizat d...


Starea sportului romanesc in general si a fotbalului in special nu este aceea pe care si-o doresc romanii, conform unui studiu realizat de Compania de Cercetare de Piata New Challenge Marketing Research.

Doar 33,8% dintre participantii la studiu considera ca starea sportului romanesc este buna (si foarte buna), in timp ce 59,7% cred ca sportul romanesc este intr-o stare proasta sau foarte proasta. Pentru cei mai multi dintre respondenti  „finanțarea din ce în ce mai redusă a sportului de către stat” conduce la  obtinerea a din ce in ce mai putine medalii la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale sau Europene, in timp ce a doua cauza identificata este „lipsa unei strategii unitare cu privire la Sportul Românesc”.

Majoritatea covarsitoare a participantilor la sondaj – 78,7% considera ca sportul ar trebui sa fie o prioritate “pentru orice guvern”.

Fotbalul ramane cel mai popular sport in România (26,6%), urmat de Tenis (15,7%), Handbal (7,8%), Gimnastica (7,5%) si Inot (5,4%). Top 10 este completat in ordine de: Baschet (4,9%), Scrima (4,4%), Atletism (4,1%), Ciclism (3,4%) si Volei (3,1%).

“Ascensiunea tenisului pe locul al 2 lea in preferintele romanilor se datoreaza în cea mai mare parte rezultatelor exceptionale obtinute in ultimii ani de starurile din acest sport, staruri care au devenit un model pentru români si, inevitabil, un motor de crestere a notorietatii acestui sport. La asta se adaugă  lipsa de rezultate la fotbal, fireste. Aceeasi situatie o intalnim si in cazul altui sport alb, scrima, vedetele reale precum si rezultatele exceptionale obtinute in ultimii ani - fiind un model atat pentru generatiile viitoare de sportivi dar mai ales pentru iubitorii sportului in general.” apreciaza Ciprian Dumitru, Directorul General al New Challenge Marketing Research.

In ceea ce priveste situatia din fotbal, 69,0% dintre participanti cred ca fotbalul romanesc nu se indreapta intr-o directie buna. Echipa nationala a Romaniei ar fi putut obtine rezultate mult mai bune in campania precedenta de calificari, consideră 79,7% dintre participantii la sondaj. Mai mult decat atat, aducerea antrenorului Christoph Daum la carma echipei nationale a fost considerata drept o solutie proasta de 59,1% dintre respondenti. Tot cu un optimism moderat este asteptata si urmatoarea Campanie de calificare la turneul final al Campionatului Mondial din Qatar 2022, doar 35,2% din respondenti apreciind ca ne vom califica la turneul final.52,9% din respondentii la sondaj știu că urmează să aiba loc alegeri la Federatia Romana de Fotbal. In acest context, 55,4% cred ca alegerea lui Ioan Lupescu ar constitui o solutie pentru redresarea fotbalului romanesc, in timp ce numai 10,1% considera ca Razvan Burleanu ar trebui sa continue. Locul al 3 lea in preferintele respondentilor este ocupat de Marcel Puscas (8,0%).

Intrebati daca mandatul presedintelui Razvan Burleanu a fost un succes sau un esec, cei mai multi respondenti au declarat ca nu stiu/ nu pot raspunde (51,6%). 9,4% au afirmat ca mandatul acestuia a fost un succes, in timp ce un numar mult mai mare (39%) consideră acest mandat ca fiind un esec.

Cât despre activitatea fizică, numai 34,9 % dintre participantii la studiu au declarat ca fac sport in mod regulat.

Niciun comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

ADS