Sute de brutari, cofetari, bucătari, specialiști și furnizori din sectoarele de panificație, cofetărie și HoReCa vor fi premiați în cadrul expoziției aniversare GastroPan.

În ultimii 10 ani expoziția GastroPan a crescut împreună cu piața de profil – producători, furnizori și specialiști din domeniu. La fiecare ediție evenimentul a crescut cantitativ și calitativ, astăzi GastroPan fiind recunoscut internațional drept târg de referință pe segmentul său în Europa de Sud-Est. Ediția aniversară GastroPan vine cu un spațiu mai mare, 4 săli expoziționale, peste 150 de furnizori printre care mulți expozanți noi, tehnologii inovatoare, programe variate și multe surprize la Complexul Hotelier Imperial Inn din Târgu Mureș, în perioada 19-22 aprilie 2018.

Eveniment conex expoziției, Concursurile GastroPan reprezintă una dintre cele mai importante atracții ale evenimentului. La Concursurile GastroPan își vor întrece talentele cei mai buni brutari, cofetari și bucătari din țară, pentru trofeele culinare, Pâinea Anului 2018 și Tortul Anului 2018 . De asemenea, la o nouă categorie de concurs specială artistică, organizată cu prilejul împlinirii a 10 ani de GastroPan vor fi premiate cele mai spectaculoase piese artistice realizate din zahăr, ciocolată, isomalt, aluat de panificație, fructe sau legume.

Cu prilejul împlinirii a 10 ani de GastroPan, câștigătorii Concursurilor GastroPan din ultimii 10 ani vor primi Premiul Special Aniversar în semn de apreciere pentru demonstrarea talentelor în cadrul Concursurilor GastroPan de-a lungul anilor. Premierea va avea loc în fiecare zi la ora 14:00. De asemenea, la 10 ani de GastroPan organizatorii au dezvoltat o nouă siglă “Produsul Anului” prin care câștigătorii Concursurilor GastroPan își pot promova produsele câștigătoare pe piață. Afișată pe ambalaje, în magazine, pe autoutilitare, pe etichete, în pliante sau meniuri, noua siglă va reprezenta garanția calității pentru consumatori.

Pe toată durata de vizitare, în cele 4 săli, expozanții prezintă cele mai noi soluţii şi tehnologii dedicate industriei de profil. Demonstratori români şi străini vor prezenta tehnologii moderne de procesare, modelare, coacere și gătit, idei de preparare a îngheţatei artizanale, demonstraţii de ciocolaterie, tehnici culinare inovatoare, idei de decorare a torturilor şi multe altele. Vizitatorii vor experimenta noi procese tehnologice, vor testa echipamente inovatoare, vor descoperi tendințele și produse ale anului în panificație, cofetărie și HoReCa. Totodată, la standurile expozanților vor putea identifica soluții și idei de afaceri noi, vor avea parte de schimburi de experienţe, întâlniri de afaceri, dialoguri constructive între specialişti, furnizori şi antreprenori. Duminică, de Ziua Cafelei și a Înghețatei, vizitatorii au ocazia de a descoperi noutățile pieței, prin degustări și demonstrații de preparare și servire, având șansa de a câștiga și numeroase premii surpriză precum reduceri sau gratuități la cursurile practice intensive organizate alături de specialiști români și străini premiați la nivel internațional.