Expoziția centrală RDW- cel mai mare eveniment multidisciplinar din România- va reuni peste 150 dintre cele mai bune proiecte realizate în ultimul an de designeri, graficieni și arhitecți români și va putea fi vizitată în perioada 19-27 mai, la Palatul Telefoanelor - una dintre cele mai emblematice clădiri ale Bucureștiului, situată pe Calea Victoriei, în Cartierul Creativ.

Simbol al modernismului şi al perioadei interbelice, Palatul Telefoanelor a reprezentat un punct de cotitură al arhitecturii bucureştene. Acesta a fost construit între anii 1929 – 1934, într-un stil specific zgârie-norilor americani, având caracteristici reprezentative ale stilului Art Deco. Construcția a fost prima clădire înaltă cu schelet metalic din România, iar până în anii '70 a rămas cea mai înaltă clădire din oraș.

Expoziția Romanian Design Week va prezenta cele mai bune lucrări de design de obiect, design grafic, fashion, arhitectură și arhitectură de interior din ultimul an, semnate de peste 150 de designeri și entități sau organizații creative din România.

“Expoziția centrală este, la fiecare ediție a Romanian Design Week, o dovadă clară a faptului că industriile creative din România se dezvoltă și se maturizează, dar și un pretext și un context ideal în care acestea să arate ce au produs mai de valoare în ultimul an, într-un cadru expozițional special, de multe ori spectaculos. Este locul în care ne permitem să fim optimiști”, a declarat Andrei Borțun – CEO The Institute.



„UniCredit Bank prezintă alături de The Institute, Romanian Design Week pentru al șaselea an consecutiv deoarece credem în consecvență, în a gândi și a face lucrurile pe termen lung, nu în a aștepta rezultate peste noapte. Ne dorim să fim o punte între mediul de business și industriile creative, să promovăm povești autentice și pe oamenii din spatele acestora și, împreună, să dezvoltăm o piață sustenbilă de design românesc. Deși aceste industrii demonstrează nu doar o capacitate mare de inovație prin creativitate, ci și succes, ele se bucura încă de puțin sprijin real. Și anul acesta, în cadrul RDW, pe lângă expoziția centrală propunem și programul-umbrelă intitulat SHOW OFF RDW, care va reuni sub același acoperiș o serie de evenimente creative, cu o puternică componentă educativă, inspirate de UniCredit Bank,  în cel mai activ loc creativ din București - Palatul Universul”, a declarat Anca Ungureanu, Director Identitate și Comunicare în cadrul UniCredit Bank.

Expoziția RDW este cea mai amplă galerie de proiecte și idei care se remarcă prin creativitate și care generează schimbare prin inovație. Ca în fiecare an, lucrările prezentate în cadrul expoziției sunt selectate de către echipa proiectului, alături de un board creativ, din care fac parte:  Adrian Soare, arhitect partener CUMULUS, Domnica Mărgescu, director de modă Elle, Maurice Munteanu, editor de modă Elle, Mihai Gurei, Creative Director și Owner Intro, Ovidiu Hrin, Synopsis, Ștefan Ghenciulescu, arhitect, publicist şi cercetător în domeniul arhitecturii şi urbanismului, redactor-şef al revistei Zeppelin, conferenţiar universitar în cadrul UAUIM. Selecția proiectelor s-a făcut dintr-un număr total de peste 400 de proiecte înscrise în urma call-ului organizat la începutul anului.

Arhitectura expoziției va fi semnată, la fel ca toate cele cinci ediții de până acum, de arh. Attila Kim.

Din dorința de a dezvolta componenta și relevanța internațională a evenimentului, proiectele prezentate anul acesta în cadrul expoziției vor fi evaluate și de un board creativ internațional, care va alege execuțiile favorite din cadrul ediției 2018.

Romanian Design Week este cel mai mare eveniment multidisciplinar din România, iar printre cele mai importante obiective ale proiectului se numără: promovarea designului, interacțiunea dintre specialiștii din diverse ramuri ale acestuia, apropierea unui public cât mai larg de domeniile pe care își propune să le acopere, dar și generarea contextului necesar dezvoltării acestor discipline în România.

Un proiect al The Institute, Romanian Design Week este un eveniment anual care promovează designul românesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic și cultural.

Este primul proiect dedicat în întregime designului, care se adresează atât publicului, cât și profesioniștilor. În fiecare an, Romanian Design Week trasează o hartă a evenimentelor și spațiilor ce promovează designul.