HISTORY Romania va difuza in perioada 28 mai - 10 iunie productia globala "Istoria fotbalului", un maraton de televiziune unic realizat de A+E Networks International, care prezinta marile momente si personalitati ale celui mai iubit sport din toate timpurile. Productia il va avea ca reprezentant global pe David Villa, fost castigator al Cupei Mondiale si unul dintre cei mai premiati jucatori din lume.

In cadrul acestei serii, HISTORY va difuza o selectie de documentare premium originale, cu tematica globala, precum si materiale scurte de tip "pastila", completate de inregistrari atent pastrate de la Cupa Mondiala. Prin aceste materiale sustinute de Villa si de alti jucatori, antrenori, jurnalisti si experti renumiti, "Istoria fotbalului" va explora in profunzime mai multe perspective asupra sportului-fenomen.

Calatoria in istoria celui mai iubit sport din lume va incepe pe HISTORY luni, 28 mai, de la ora 21:00, cu doua episoade a cate 60 de minute fiecare din seria Momente glorioase din fotbal.  Acestea ofera o cronica a echipelor si jucatorilor din istoria recenta a Cupei Mondiale, ale caror abilitati si realizari au depasit granitele sportului, devenind ceva mult mai mare deopotriva pentru fani si pentru non-fani si alimentand cresterea de neoprit a fotbalului in monstrul comercial pe care il cunoastem astazi.

Productia include urmatoarele episoade care vor fi difuzate in premiera, in fiecare zi, pana pe 31 mai:

1. Pele si baietii din Brazilia si Argentina;
2. Pavarotti, Gazza si Leii din Camerun;
3. Cei trei muschetari;
4. Aduceti-mi capul lui Diego Armando Maradona;
5. Sapte goluri care au zguduit lumea.

Fiecare dintre cele cinci episoade dezvaluie povestea din spatele celor mai incredibile si semnificative momente fotbalistice, impreuna cu jucatorii, antrenorii si fanii care le-au trait.

David Villa intr-un interviu pentru productia Istoria Fotbalului


Sarbatoarea fotbalului va continua vineri, pe 1 iunie, de la ora 21:00, cu seria Nasii fotbalului. Aceasta prezinta cinci documentare impresionante care patrund in gandirea si strategiile celor mai mari si mai respectati antrenori din lume, dezvaluind cum au evoluat - adesea de la cariere relativ neinsemnate de jucatori - la superstaruri globale. Fiecaruia dintre cei cinci titani i se face un portret intim si onest al realizarilor sale, atat pe teren, cat si in afara acestuia, prin intermediul unor materiale de arhiva si interviuri cu oamenii si jucatorii care il cunosc cel mai bine.

Episoadele vor fi difuzate in exclusivitate, in fiecare zi, pana pe 5 iunie. Acestea vor oferi detalii intime si revelatoare despre unii dintre cei mai longevivi si de succes antrenori ai epocii moderne in cadrul unor interviuri acordate jurnalistului Geoff Shreeves de la televiziunea Sky Sports:

1. Louis Van Gaal  (antrenor la formatiile Ajax, Bayern Munich, Man Utd si selectioner al Olandei);
2. Claudio Ranieri (antrenor la formatiile Valencia, Fiorentina, Juventus, Roma, Leicester City si selectioner al Greciei);
3. Sven Goran Eriksson (antrenor la formatiile Benfica, Roma, Fiorentina, Sampdoria, Lazio, Man City si selectioner al Marii Britanii);
4. Roy Hodgson (antrenor la formatiile Malmo, Inter Milan, Fulham, Liverpool, Crystal Palace si selectioner al Marii Britanii);
5. Gerard Houllier (antrenor la formatiile Lens, Paris St Germain, Liverpool, Lyon, Aston Villa si selectioner al Frantei).

Evenimentul de televiziune unic, transmis de HISTORY, se va incheia cu cinci episoade din seria Monstrii sacri ai fotbalului, difuzate in fiecare zi, de la ora 21:00, din 6 iunie pana pe 10 iunie. Acestea vor aduce cei mai buni jucatori din trecut fata in fata cu cei mai buni fotbalisti din prezent, pentru a afla o data pentru totdeauna cine este cel mai bun dintre ei. Un grup de experti format din jucatori si castigatori ai Cupei Mondiale, printre care se regasesc Gianfranco Zola, Lothar Matthaus, Ryan Giggs si Gary Lineker, vor discuta despre talentul si abilitatile urmatorilor fotbalisti pusi fata in fata:

1. Ronaldo vs Messi;
2. Pele vs Maradona;
3. Zidane vs Platini;
4. Beckham vs Bale;
5. Klinsmann vs Van Basten.

De asemenea, HISTORY va difuza cateva materiale originale scurte de tip "pastila" care se vor axa pe orice altceva in afara de jocul in sine de la originea mingii, pana la nebunia care ii cuprinde pe superfani, perspicacitatea fotografilor si multe alte detalii. Acestea vor oferi o imagine mai profunda asupra fotbalului.

Productia "Istoria fotbalului" va fi transmisa in peste 160 de teritorii din intreaga lume, printre care se numara, alaturi de Romania, Brazilia, Bulgaria, Croatia, Cehia, Germania, Ungaria, Italia, Japonia, Coreea, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, Serbia, Spania, Marea Britanie, alte tari din America Latina, precum si din Africa si Asia de Sud-Est.