Page Nav

HIDE

GRID STYLE

GRID_STYLE

Articole recente:

latest

Ads Place

Motivul pentru care terapia de cuplu este din ce in ce mai populara in Romania

Un concept destul de popular in societatea actuala se refera la terapia de cuplu. Pentru publicul roman acest tip de terapie este o nouta...


Un concept destul de popular in societatea actuala se refera la terapia de cuplu. Pentru publicul roman acest tip de terapie este o noutate si un pas indraznet, desi peste hotare este o abordare chiar comuna. Se refera la o forma de terapie parte din segmentul terapiilor de familie, insa care se axeaza, desigur, pe cuplu, pe cei doi intr-o relatie, intr-o uniune consensuala sau chiar casatoriti.

Cu teama ca sesiunile de terapie de cuplu vor aduce un deznodamant nefericit, multi evita sa se gandeasca la aceasta cale ca fiind una benefica. Insa negarea poate fi si ea o mica parte din problema. Trebuie spus ca terapia aceasta este recomandata nu (numai) celor care doresc sa isi clarifice situatia in cuplu, ci pur si simplu tuturor celor care inteleg ca viata in doi este un efort. Un efort de intelegere, de a gasi o cale comuna, un efort de a munci pentru un paradis al dragostei.

Inceperea sesiunilor de terapie de cuplu

Un astfel de pas este deja o admitere a faptului ca in cuplu este loc si de mai bine. Este deja un pas important, aratand disponibilitate de a gasi sprijin specializat in a gestiona stari si reactii, pentru a convietui in mod armonios. Greu de admis un astfel de stagiu, se considera deja benefic interesul de a merge pe un astfel de drum.

De ce se ajunge la terapie. Pe acelasi principiu de a merge la doctor pentru a preveni si nu pentru a trata, un specialist in domeniu si anume Daniel Ivan, psihoterapeut din capitala,  mentioneaza ca motivele pentru a incepe terapia de cuplu sunt numeroase. Implica desigur ambii parteneri, cu aceeasi deschidere catre o astfel de abordare a solutionarii problemelor din cuplu.

Poate fi vorba de culpa comuna, de dezinteres, de o comunicare precara ce se interpune intr-o relatie sanatoasa. Poate fi vorba de factori externi ce nu sunt bine gestionati si afecteaza armonia celor doi, de alti membri de familie, de situatie vinovata a unuia dintre cei doi, ce continua sa aiba mare influenta si in timp.

Uneori cauza problemei poate fi o terta persoana sau un eveniment de mare impact. Psihicul uman poate fi depasit de ce i se intampla si intervine o confuzie declansata la nivel extins. Cu alte cuvinte, daca se intampla ceva in plan individual, chiar si ce tine numai de segmentul profesional spre exemplu, poate avea repercusiuni in viata de cuplu, de familie de asemenea.

Terapia de cuplu poate fi un raspuns potrivit pentru diverse probleme cu care se confrunta o familie, un cuplu.  Nu se poate garanta solutionarea insemnand un deznodamant fericit, insa despartirea spre exemplu poate fi la fel de benefica. Cand lipseste curajul de a face ce este potrivit, cand nu exista front comun de a merge mai departe, un cuplu perpetueaza nefericirea, conflictul si frustrarea. Iata de ce terapia de cuplu este de dorit.

Niciun comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

ADS