Page Nav

HIDE

GRID STYLE

GRID_STYLE

Articole recente:

latest

Ads Place

Vodafone este noul proprietar al UPC Romania

Vodafone Group Plc a semnat un acord pentru preluarea operațiunilor Liberty Global din România, Germania, Republica Cehă și Ungaria, în u...


Vodafone Group Plc a semnat un acord pentru preluarea operațiunilor Liberty Global din România, Germania, Republica Cehă și Ungaria, în urma unei tranzacții cu o valoare totală de 18,4 miliarde de euro, ce face parte din strategia companiei de a investi semnificativ în convergență în țările din Europa în care operează.

Entitatea formată în urma achiziției va permite clienților Vodafone și UPC România să aibă acces la oferte convergente de servicii mobile, de internet în bandă largă și TV, precum și la servicii dedicate persoanelor juridice. Tranzacția nu va include operațiunile UPC România de televiziune prin satelit, Focus Sat.

În urma achiziției, Vodafone va avea una dintre cele mai mari infrastructuri din Europa de rețea de nouă generație („next generation network”, NGN), cu 54 de milioane de gospodării care beneficiază de servicii prin cablu/fibră prin propria rețea și o acoperire NGN totală de 110 milioane de gospodării și companii, inclusiv prin intermediul parteneriatelor cu alți operatori, devenind unul dintre cei mai importanți furnizori din Europa de servicii de telecomunicații fixe și convergente pentru clienții persoane fizice și juridice.

Activitățile Vodafone și Liberty Global în România sunt complementare. Vodafone activează în principal pe segmentul de telefonie mobilă, iar UPC România furnizează servicii de cablu în bandă largă și de televiziune.

Tranzactia fusese anuntata de saptamana trecuta iar cei doi mari operatori au discutat anterior despre combinarea operațiunilor în 2015, dar nu au putut ajunge la un acord asupra valorilor.

Dar dorinta grupării rețelelor mobile Vodafone cu televiziunea prin cablu si internetul broadband ce apartin celor de Liberty, pentru a putea concura cu companii ca Deutsche Telekom, nu a dispărut niciodată.

Un prim acord a fost deja testat în Olanda, unde cei doi au format un joint venture, VodafoneZiggo, în 2016.

Citeste continuarea aici

Niciun comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

ADS