Dragi părinți ocupati, educati-va copiii și mai petreceți ceva timp liber cu ei. De regulă sunt cea mai înțelegătoare și răbdătoare persoana însă personajele despre care vreau sa vorbesc sunt probabil cele mai razgaiate "minunății" întâlnite până acum. Împreună cu ai mei am decis sa mergem azi la un film la Cinema City Romania situat in CityPark Mall Constanta.

 Cele două personaje au ieșit în evidență chiar de la bun inceput. Au intrat în sala unde rula un film interzis minorilor, Deadpool 2, neînsoțiți și puși pe fapte mari. Nici bine nu au intrat că unul din ei și-a scăpat pe jos porția de nachos cu sos. Foarte încrezător acesta își lasă mizeria acolo și îi zice celuilalt: "mă duc să cer alta". Se întoarce după cinci minute cu mana goala, probabil casiera îi spusese că trebuie să dea alți bani. Se așează langa amicul lui, pe rândul din fata mea.

Timp de o ora m-am rugat sa le obosească gurile și să tacă. Însă ei aveau de discutat probleme, ba despre film, la care erau atenți din când în când, ba la telefoanele care le butonau: aveau de rezolvat Minecraft sau un joc de cărți. Cand nu se jucau, își întindeau picioarele peste scaunul din fata, incaltati evident, aruncau floricele peste randurile din fata sau sticlele de apa.

Dupa o oră li se atrage atenția că au devenit prea gălăgioși și că trebuie să tacă din gură. Unul din ei, cel împiedicat, se întoarce și își face cruce, obișnuit să facă ce îl taie capul. După 5 minute de foiala cei doi o iau de la capat. După alte 15 minute in care nu am mai reușit să mă concentrez m-am ridicat către ei și le-am spus că îi iau de mana și îi dau afara.

Mă intrebam apoi daca părinții lor pur și simplu i-au adus și lăsat sa intre singuri la un film pentru adulți, ei neavând mai mult de 10 ani. Totuși de ce angajații Cinema City Romania lasă doi copii sa asiste la un asemenea film ? Contează chiar așa de mult banii încasați ? Dar ceilalti spectatori din sala nu meritau respect ?

In calitate de parinte, daca tot ți-ai tras unul, nu crezi că e o lipsă de respect sa te descotorosești doua ore de pramatia ta și să ne lași pe noi sa ii suportam fițele ? Îmi trecea prin minte daca nu cumva ăla mic copia un comportament văzut acasă și daca nu cumva face parte din categoria celor care li se canta în strună tot timpul.

Dragi părinți, eu din câte știu mersul la film e de regulă o activitate pe care o faci in familie. Când faci asta îți înveți "procreația" ca la cinema nu ești la tine acasă și că trebuie să îi respecti pe ceilalti. Daca era un desen animat sau film pentru copii înțelegeam de ce nu erau însoțiți. Mizeria de nedescris lăsata in urma lor mi-a lăsat un gust amar.

Pe de o parte învinovățeam copiii pentru comportamentul lor insa pe de alta mă gândeam că au stat tot timpul nesupravegheati. Nu în ultimul rând dădeam vina și pe angajații cinematografului pentru că nu avut nici cea mai mică intenție de a nu le vinde bilete celor doi la un film pentru adulți. Cu alte cuvinte restricția de vârstă de la CNC nu are nici o valoare, mai ales că nu era prima dată când asistam la un film in care alături de mine erau pustani care râdeau de mama focului la scene de nuditate cu caracter sexual sau violenta extrema.

Deci dragi părinți, sper că nu ați uitat inca sintagma "cei șapte ani de acasă" și daca tot ați făcut un copil, petreceți mai mult timp împreună cu el.