Productia pentru viitorul mare film Star Wars va începe miercuri, 1 august la Londra, iar Lucasfilm a anunțat oficial distribuția pentru film. Deși nu există surprize în ceea ce privește actorii care joacă rolurile personajelor introduse în trilogia secvențială, există câteva revelații majore: Carrie Fisher și Mark Hamill se vor întoarce, la fel și Billy Dee Williams, confirmat în mod oficial pentru reîntoarcerea lui in rolul lui Lando Calrissian, după zvonurile de la începutul acestui an.

Alți actori care își reiau rolurile în continuarea fără un titlu stabilit, sunt Daisy Ridley (Rey), Adam Driver (Kylo Ren), John Boyega (Finn), Oscar Isaac (Poe), Lupita Nyong'o (Maz), Domhnall Gleeson Marie Tran (Rose), Joonas Suotamo (Chewbacca), Billie Lourd (Ko Connix) și Anthony Daniels (C-3PO). Actorii Naomi Ackie (Yardie) și Richard E. Grant (Gosford Park, Logan) se vor alătura, de asemenea, productiei. Lucasfilm a confirmat, de asemenea, că Keri Russell  se va alătura distribuției.

Carrie Fisher

Cel mai surprinzător aspect al anunțului vine de la cei trei actori din trilogia originală Star Wars. Personajul lui Hamill, Luke Skywalker, a devenit parte din Forta, după ce a luptat cu Kylo Ren la sfârșitul filmului The Last Jedi, în timp ce Carrie Fisher a murit în 2016. Moartea ei l-a determinat pe regizorul Colin Trevorrow, regizorul Star Wars IX, să rescrie scenariul său înainte de a lansa proiectul, iar Lucasfilm a emis o declarație in care promite că nu va folosi CGI pentru a o recrea pe actrița, așa cum a făcut-o în Rogue One cu Peter Cushing și o versiune mai tânără a lui Carrie Fisher. Anterior, Lucasfilm a declarat că Fisher nu ar fi în film deloc. Conform celor mai recente declaratii, Fisher va aparea in viitorul film  "folosind scene care nu au fost folosite, inregistrate pentru Star Wars: The Force Awakens".

Filmul  Star Wars: Episode IX a fost inițial programat pentru lansarea in cinema în mai 2019, dar a fost mutat până pe 20 decembrie 2019 după schimbarea de regizori.