Conducerea comunista din Cuba a început să furnizeze internet pe telefoanele mobile ale unor utilizatori selectați, deoarece intenționează să introducă serviciul la nivel național până la sfârșitul anului, într-un pas către deschiderea uneia dintre cele mai puțin conectate țări din emisfera occidentală.

Jurnaliștii de la posturile de știri de stat au fost printre primii care au obținut accesul la internetul mobil, furnizat de compania de telecomunicații care detine monopolul in Cuba, ca parte a unei campanii mai largi de acces la internet, despre care noul președinte Miguel Diaz-Canel a spus că ar trebui să stimuleze economia și să ajute cubanezii sa apere revoluția lor.

Analiștii declară că accesul la Internet mai larg va slăbi, în cele din urmă, controlul guvernului asupra informațiilor care ajung la oamenii din statul insular, care are un monopol asupra mass-media. Conducerea din Cuba controleaza dur opoziția publică și blochează accesul la site-urile dizidenților.

“A fost o schimbare radicală”, a declarat Yuris Norido, 39 de ani, care lucreaza pentru mai multe site-uri de știri de stat și la televiziunea cubaneza. “Acum pot actualiza știri de oriunde mă aflu, inclusiv din locul unde au loc știrile.”

Citeste mai multe pe www.itmaniatv.com